Đoković otpočinje nastup na turniru u Beogradu, Krstinova prva pobeda na ATP turniru

Novak Đoković otpočeće danas svoj nastup na drugom ovogodišnjem izdanju turnira u Beogradu, a protivnik će mu biti Nemac Maks Moraing.
Đoković koji je u Beogradu prvi nosilac, pa je zato bio slobodan u prvom kolu, u svojoj dosadašnjoj karijeri nije se susretao sa Moraingom koji se nalazi na 253. mestu Atp liste i do glavnog žreba turnira došao je kao "srećni gubitnik" u kvalifikacijama. Meč neće početi pre 14 časova.
 
Osim Đokovića, od igrača iz Srbije u osmini finala nastupiće i Dušan Lajović i Peđa Krstin.
 
Lajović je u prvom kolu prekinuo niz od šest uzastopnih poraza i sa 2:0 u setovima savladao litvanca Rikardasa Berankisa. U narednom meču Lajović će nastupiti protiv Francuza Žeremija Šardija.
 
Peđa Krstin koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora turnira u Beogradu, sjajnim nastupom istu je i opravdao pobedivši Kvon Sun Voa sa 2:1 u setovima. U ovom meču Krstin je ostvario prvu pobedu na ATP turnirima u dosadašnjoj karijeri, a u narednom kolu igraće protiv kvalifikanta iz Slovaćke Aleksa Molcana.
 
Od prijavljenih tenisera iz Srbije, na turniru su nastupili i Miomir Kecmanović i Hamad Međedović, ali su njih dvojica doživeli poraze u prvom kolu. Filip Krajinović i Laslo Đere zbog povreda su bili primorani da otkažu svoje ućešće na ATP turniru u Beogradu.
 
Takmičenje u glavnom gradu Srbije igra se za nagradni fond od 511.000 evra.
  • Vlada

    25.05.2021 15:58
    Zapocinje i zavrsava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.