Odbojkaši Srbije izgubili od Poljske

Odbojkaši Srbije poraženi su u meču 2. kola Lige nacija u Riminiju.
U duelu svetskih i evropskih prvaka, Poljska je pobedila Srbiju sa 3:1, po setovima 26:24, 25:19, 21:25 i 25:15.
 
Izabranici Slobodana Kovača, bez Uroša Kovačevića i Srećka Lisinca zbog povreda, nisu uspeli da nadmudre svetskog prvaka, iako su borbenošću uspevali da im pariraju. 
 
Sjajno su servirali Poljaci i imali čak 17 asova, od toga samo Leon 13 asova odserviranih brzinom preko 125 km/h.
 
U prvom setu je viđena izuzetno kvalitetna odbojka sa obe strane. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Srbija imala set loptu, ali je nije realizovala. Poljska je to iskoristila i posle preokreta dobila prvi set, što je imalo velikog uticaja na dalji tok meča. 
 
U drugom setu Poljska je imala veliku prednost, ali se odbojkaši Srbije nisu predavali, da bi ipak bilo 2:0 za Poljake. Srbija je nastavila sa dobrom igrom, što joj je donelo rezultatsku prednost u trećem setu, koji je na kraju rešila u svoju korist sa 25:21 i smanjila vođstvo Poljske na 2:1 u setovima. 
 
Poljska je silovito počela četvrti set i povela sa 8:1, pa 16:6, a Srbija u završnici smanjila na 19:12. Na kraju je bilo 25:15 za pobedu Poljske od 3:1.
 
Srbija će sutra, 30. maja, u poslednjem kolu prvog vikenda igrati protiv Italije, od 21 čas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.