VIDEO: Jokića čeka najveći ugovor u istoriji košarke, poslušajte šta je poručio

Nikola Jokić postao je tek treći Evropljanin koji je osvojio MVP nagradu u NBA ligi.
Nemac Dirk Novicki je bio najbolji 2006. godine, a Grk Janis Adetokumbo prethodne dve godine. 
 
Srpski centar je 2018. godine potpisao petogodišnji ugovor vredan 147 miliona dolara, a njegov sledeći ugovor biće najveći u istoriji košarke jer osvajanjem MVP nagrade dobija mogućnost da potpiše super max ugovor. 
 
ESPN-ov Bobi Marks objavio je da bi Jokić od 2023. do 2028. trebalo da dobije ukupno 241 milion dolara. 
 
Srpski centar više puta je poručio da želi da celu NBA karijeru provede u Denveru i da ne planira da menja klub. 
 
Jokić je kao 41. pik drafta postao najniže izabran pik koji je uspeo da osvoji MVP nagradu. Ove sezone je po utakmici u regularnom delu postizao 26,4 poena uz 10,8 skokova i 8,3 asistencija. Odveo je Denver i do polufinala plejofa na Zapadu gde igra protiv Finiksa.
 
"Ne utiče toliko na mene, da budem iskren. Kada vidim listu igrača, naravno, to su velika imena, čast je biti na tom spisku. Ali ja nikad nisam mislio da ću se naći na njemu. To je iznenađenje. Radije bih osvojio titulu nego MVP nagradu. Možda je to moja motivacija, da osvojim titulu", rekao je Jokić nakon što je saznao da je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA.
 
Pogledajte reakciju Jokića kad je saznao da je MVP:
 
 
U međuvremenu se obratio svima sa posebnom porukom:
 
"Nagets nacijo, samo želim da vam se zahvalim na podršci. Ovaj put još nije gotov, imamo još mnogo toga da uradimo, nastavite da nas podržavate. Hvala vam", rekao je Jokić u kratkoj video poruci posle objave NBA.
 
  • Novosadjanin

    09.06.2021 09:48
    Svaka čast Nikola. Nastavi i dalje da košarku doživljavaš kao igru, a ne kao biznis. Pravi ambasador dobre i kvalitetne Srbije.
  • Mm

    09.06.2021 08:40
    Bravo gari somborski! Svaka cast!
  • Poštovalac

    09.06.2021 08:23
    Poštovanje
    Vredno poštovanja!
    Bravo Nikola!!!
    Koliko truda,rada i discipline ga je dovelo do ove nagrade.
    Našoj omladini treba da su naši sportisti uzor,a imamo ih Bogu hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.