EP: Austrija savladala Makedoniju, Holandija bolja od Ukrajine

Fudbaleri Austrije pobedili su večeras u Bukureštu selekciju Severne Makedonije sa 3:1, u meču prvog kola Grupe C Evropskog prvenstva.
EP: Austrija savladala Makedoniju, Holandija bolja od Ukrajine
Foto: FoNet/AP
Austrija je do prednosti došla nakon centaršuta Marsela Zabicera, koji je u gol pretvorio Štefan Lajner u 18. minutu.
 
Do izjednačenja Makedonija je stigla nakon velike greške u odbrani Austrije, a nju je iskoristio Goran Pandev, koji je golom u 28. minutu postao drugi najstariji strelac u istoriji evropskih prvenstava.
 
U nastavku meča obe ekipe su napadale, ali je do prednosti ponovo došla selekcija Austrije, u 78. minutu. Kapiten David Alaba je uputio centaršut, na koji je odlično reagovao Mihael Gregoriš.
 
Konačan rezultat postavio je Marko Arnautović u 90. minutu, nakon loše reakcije odbrane Makedonije.
 
Makedoniji je ovo bio prvi meč na Evropskom prvenstvu.
 
Holandija savladala Ukrajinu
 
Fudbaleri Holandije pobedili su večeras u Amsterdamu selekciju Ukrajine sa 3:2, u meču prvog kola Grupe C.
 
U prvom poluvremenu nije bilo golova, najbolje šanse imali su fudbaleri Holandije preko ĐorĐina Vajnalduma u 39. i Denzela Damfrisa u 41. minutu.
 
Holandiju je u vođstvo doveo Vajnaldum u 52. minutu, nakon što je iskoristio odbijenu loptu i savladao golmana Georgija Buščana. Sedam minuta kasnije drugi gol za domaću selekciju postigao je Vut Veghorst, takođe nakon odbijene lopte.
 
 
Dva gola Ukrajina je postigla u četiri minuta. Prvo je Andrej Jarmolenko sa dvadesetak metara preciznim šutom u 75. minutu smanjio rezultat, da bi izjednačenje doneo Roman Jaremčuk glavom, nakon izvedenog slobodnog udarca. 
 
Damfris je glavom na centaršut Nejtana Akea u 85. minutu doneo pobedu Holandiji.
 
Na tabeli Grupe C Austrija i Holandija imaju po tri boda, dok su Ukrajina i Severna Makedonija bez bodova. U drugom kolu sastaju se Ukrajina i Severna Makedonija, odnosno Holandija i Austrija. Mečevi drugog kola ove grupe na programu su 17. juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.