Željko Obradović: Vratio sam se u Partizan zbog emocija

Novi trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da je svestan šta se od njega očekuje, da su ambicije najveće i da mu je želja da crno-beli budu sastavni deo Evrolige.
Željko Obradović: Vratio sam se u Partizan zbog emocija
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)
"Ono zbog čega sam se vratio je nešto što dolazi iznutra, to su emocije. Zaista se osećam veoma srećno i ponosno", rekao je on na predstavljanju u Beogradu.
 
Obradović, koji se posle 30 godina vratio u Partizan, naveo je da je stalno bio u kontaktu sa crno-belima, da je uvek pokušavao da pomogne klubu.
 
"Viđao sam se sa Ostojom (Mijailovićem) mnogo puta, on je uspeo da neke stvari sredi u klubu, pre svega finansijski i sad svi zajedno treba da vratimo Partizan tamo gde pripada", rekao je Obradović.
 
On je istakao da svi moraju da imaju u vidu istoriju kluba i naveo da u Evropi ne postoji klub koji je "dao toliko igrača koji su osvojili toliko trofeja i koji su toliko bitni u evropskoj i svetskoj košarci".
 
Kako je rekao, jedini klub koji je u tom rangu je "možda Real Madrid".
 
"Za mene je ova odluka prilično laka, bez obzira što Zoran (Savić) kaže da je trebalo vremena. Prošle sedmice, kada smo se našli i razgovarali, razgovor je trajao dva-tri sata i posle tog razgovora sam odlučio", rekao je Obradović.
 
Naveo je da smatra da su treneri i rukovodioci klubovi odgovorni za stvari koje se dešavaju i obećao je da će uraditi sve da se spuste tenzije u regionalnoj košarci. On je istakao i da bi voleo da Evroliga u jednom trenutku prepozna da na prostoru bivše Jugoslavije ima klubova koji su zaslužili da budu stalni učesnici tog takmičenja.
 
"To je najveća želja koju imam. Što se tiče ambicija, one su najveće moguće. Svestan sam šta znači moj dolazak u Partizan i šta se očekuje. Jedino što nas interesuje je da probamo da se vratimo da budemo neko ko će da bude sastavi deo Evrolige. Partizanu je tamo mesto i Partizan to zaslužuje", rekao je Obradović.
 
Željko Obradović je bez angažmana bio od 2020. godine, kada je napustio Fenerbahče. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri 61-godišnji stručnjak osvojio je devet titula prvaka Evrope, a prvu titulu osvojio je sa Partizanom u sezoni 1991/92.
 
Karijeru je kao trener počeo u Partizanu od 1991. do 1993. godine, zatim je vodio Huventud, Real Madrid, Beneton, da bi 1999. godine prešao u Panatinaikos, koji je vodio do 2012. godine. Od 2013. godine bio je na klupi turskog Fenerbahčea sa kojim je četiri godine kasnije došao do svoje devete titule u Evroligi.
  • Limanac

    28.06.2021 22:37
    Dobro došao kući legendo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).