Košarkaši Srbije za plasman na OI igraju protiv Italije

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju pobedom nad nacionalnom selekcijom Portorika 102:84.
Za plasman na Olimpijadu igraće u nedelju protiv Italije.
 
Pobeda Srbija protiv Portorika u dvorani Aleksandar Nikolić ni jednog trenutka nije bila dovedena u pitanje iako su Pororikaci u prvoj četvrtini poveli sa 5:0, a kasnije vodili i sa 17:11.
 
Posle serije od 6:0 Srbija je izjednačila, da bi prvo poluvreme zavšila sa 11 poena prednosti (41:30).
 
Portoriko u nastavku nije uspeo da ugrozi rezultatsku prednost Srbije, a razlika je dodatno povećana trojkama Bjelice i zakucavanjem Dobrića u završnoj četvrtini utakmice.
 
Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Vasa Micić (21, slede Nemanja Bjelica (18) i Filip Petrušev (15) dok je Miloš Teodosić postigao 11 posena, ali ubečežio i 10 asistencija.
 
Za plasman na Olimpijske igre u Tokiju Srbija će sutra u 20:30 igrati protiv Italije koja je danas pobedila Dominikansku Republiku sa 79:59.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).