Vimbldon: Đoković u polufinalu, za finale protiv Šapovalova

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale Vimbldona, pošto je pobedio 48. tenisera sveta Martona Fučoviča iz Mađarske posle tri seta, 6:3, 6:4, 6:4.
Prvi teniser sveta pobedio je posle dva sata i 16 minuta igre.
 
Đoković je dobro počeo meč i poveo je sa 5:0. Fučovič je posle toga popravio igru i osvojio je naredna tri gema, tokom kojih je spasio pet set lopti. Branilac titule je posle toga osvojio gem na svoj servis i poveo u meču.
 
Teniseri su u drugom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise, sve do devetog, kada je prvi teniser sveta napravio brejk i poveo sa 5:4. On je zatim osvojio gem na svoj servis za 6:4 i stekao dva seta prednosti.
 
Đoković je u prvom gemu trećeg seta oduzeo servis Fučoviču, a zatim je u narednom spasio četiri brejk lopte i poveo sa 2:0. Obojica su posle toga osvajali gemove na svoje servise, Đoković je sačuvao prednost brejka i plasirao se u polufinale.
 
On će u polufinalu igrati protiv Kanađanina Denisa Šapovalova, 12. tenisera sveta.
 
Šapovalov je do polufinala došao pobedom protiv Karena Hačanova, posle pet setova, 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4. Meč je trajao tri sata i 26 minuta.
 
Prvi teniser sveta igraće u 41. grend slem polufinalu, a Šapovalov je prvi put u polufinalu grend slem turnira. Taj meč na programu je u petak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.