Neumorni Đoković ide po zlato: Pokušaću sve da nas obradujem u Tokiju

Najbolji teniser sveta Novak Đoković potvrdio je svoje učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Naime, posle prvobitne potvrde Teniskog saveza Srbije da će Đoković, pored Kecmanovića, predstavljati Srbiju u Tokiju, izjava prvog na svetu posle osvajanja Vimbldona ukazala je na to da njegovo učešće nije sigurno.
 
Tom prilikom Đoković je najavio da se zbog uslova u Tokiju dvoumi da li na igrama da nastupi, te da su šanse "50:50".
 
Na društvenim mrežama prvi reket sveta objavio je potvrdu nastupa uz poruku da se sa velikim ponosom pridružuje reprezentaciji u borbi na Olimpijskim borilištima.
 
"Za mene je igra za Srbiju uvek bila posebna radost i motivacija i daću sve od sebe da nas sve obradujem! Idemo" poručio je Novak Đoković.
 
S druge strane, on je u samo mesec i po dana osvojio tri turnira, od kojih su dva bili gren slemovi. 
 
Svakako je to potencijalno uticalo na veliki umor 20-ostrukog gren slem šampiona, a njegovo otkazivanje učešća na Olimpijskim igrama moglo se očekivati i zbog toga što je turnir na kojem juri još jedan rekord - godišnji slem (sva četiri gren slema u godini), US Open, kalendarski vrlo blizu Olimpijskih igara.
 
Ipak, ukoliko imamo u vidu da je olimpijsko zlato praktično jedina stvar koja Đokoviću nedostaje u trci za "večnost" i potvrdi titule GOAT-a (najboljeg svih vremena), te i da bi ove Olimpijske igre, s obzirom na to što je Novak u 35. godini, mogle biti njegove poslednje na visokom takmičarskom nivou bilo je jasno da će Đoković po svaku cenu pokušati da nastupi.
 
Olimpijske igre počinju tačno za nedelju dana - od 23. jula, a teniski turnir igra se već u prvoj nedelji. 
 
Turnir u Tokiju igra se na betonu, a treba apostrofirati da će Novaku posle zgusnutog rasporeda i osvajanja Rolan Garosa (šljaka) i Vimbldona (trava), turnir u Tokiju biti treća različita podloga u nešto više od mesec dana.
 
Osim Đokovića i Kecmanovića Srbiju će u ženskoj singl konkurenciji predstavljati Nina Stojanović, a ona će u paru sa Aleksandrom Krunić pokušati da dođe do odličja i u dublu.
  • BB

    16.07.2021 16:53
    Ídemo Nole
    Bio si i ostao car. Ništa manje. Ne osvrci se na komentare onih koji ne razumeju ili su sitne duše. Da smo te sanjali, ne bi te tako dobrog izsanjali. Živ bio i samo napred.
  • Zoran

    16.07.2021 12:04
    do momenta dodvoranja Vulinu bio si mi idol.
    Zao mi je vise nisi.
    P.S. bio bi za mene najveci Srbin ikada da si uputio makar ijednu jedinu rec kritike ovom rezimu.
  • AntifaNS

    16.07.2021 11:55
    Sport i religija je opijum za glupe i primitivne narodne mase!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.