Otpušten režiser ceremonije otvaranja OI zbog šale o Holokaustu iz 1998. godine

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju otpustili su režisera ceremonije otvaranja Kentara Kobajašija zbog šale o Holokaustu koju je izveo tokom nastupa u humorističkoj emisiji 1998. godine.
Predsednica Organizacionog komiteta Seiko Hašimoto rekla je da je Kobajaši otpušten dan uoči otvaranja pošto je u svom nastupu iskoristio izraz "Hajde da se igramo Holokausta".
 
"Otkrili smo da je gospodin Kobajaši u svom nastupu iskoristio frazu ismevajući istorijsku tragediju. Duboko se izvinjavamo što smo izazvali takav razvoj događaja dan uoči ceremonije otvaranja i što smo izazvali nevolje i zabrinutosti mnogim uključenim stranama kao i ljudima u Tokiju i ostatku zemlje", rekla je Hašimoto.
 
Kobajaši se izvinio i naveo da je skeč koji je tada napisao imao i neprimereni sadržaj.
 
Ceremonija otvaranja Igara biće održana u petak od 13 časova, bez prisustva publike, zbog pandemije korona virusa. Svečanosti će prisustvovati pojedini zvaničnici, gosti i predstavnici medija.
 
Početkom nedelje kompozitor koji je radio na ceremoniji otvaranja Keigo Ojamada morao je da podnese ostavku, nakon što su se na društvenim mrežama pojavili navodi da je u detinjstvu maltretirao školske drugove.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.