Incident između Verstapena i Hamiltona ponovo na razmatranju

Svetska automobilska federacija prihvatila je zahtev Red Bula da se ponovo preispita odluka oko kazne vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu, nakon incidenta na trci za Veliku nagradu Velike Britanije.
FIA će putem video konferencije održati sastanak sa ekipama Mercedesa i Red Bula, u četvrtak, uoči trkačkog vikenda za Veliku nagradu Mađarske.
 
Na poslednjoj trci održanoj 18. jula Hamilton je u prvom krugu zakačio vozača Maksa Verstapena (Red Bul), koji je zatim izleteo sa staze, a trka je bila prekinuta.
 
Verstapen je nakon tog incidenta završio u bolnici, a Hamilton je kažnjen sa 10 sekundi obaveznog stajanja, i uprkos tome je upisao pobedu.
 
Nakon te pobede Hamilton je smanjio zaostatak u šampionatu sa 33 boda, na samo osam u odnosu na Verstapena.
 
Da bi odluka oko kazne bila promenjena Red Bul mora predstaviti "značajan i relevantan novi dokaz".
  • Nik

    28.07.2021 20:04
    @ Bivši trkač
    Govorite o trkama kao da se radi o redovnom saobraćaju: "Ferštapen je imao prednost za dužinu vozila, a Hamilton je pokušavao da se progura"! Pa naravno da je to pokušao, jer se čovek trka. Bitno je samo ko je koga udario. Hamilton nije nikog udario, a Ferštapen je naleteo na njegov točak i izleteo sa staze.
  • Stiv Mekvin

    28.07.2021 18:02
    Hamilton mi nije bas omiljeni vozac, ali sada ne smatram da je kriv. Ferstapen je jednostavno "uleteo" zadnjim tockom u Hamiltonov prednji, a imao je vise nego dovoljno prostora na svojoj strani !
  • Bivši Trkač

    27.07.2021 20:22
    @Nik - šta pričaš !?!
    Ferštapen je ima prednost za dužinu vozila, a Hamilton je pokušavao da se progura - a možda i uz vrlo poznat reli manevar i kao "slučajan" kontakt.

    Manevar koji koristi i Policija da zaustavi vozilo koje neće da stane...

    Postoje samo dve mogućnosti:
    - Hamiltonova greška - već kažnjen sa 10 sekundi,
    - Hamiltonova namera - telemetrija navodno to dokazuje da je možda namerno "skrenuo" u Ferštapena, tj. da je išao na kontakt.

    U tom slučaju, oduzeče mu se pobeda, a s obzirom da je izazavao i povredu, moguća (zaslužena) diskvalifikacija iz šampionata

    link: https://www.youtube.com/watch?v=WzmkhotpaRw
    kontakt na 01:35

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.