Đoković predao meč za bronzu u dublu: Otkazalo mi je potpuno telo, žao mi je Nine, hoću i u Pariz

Novak Đoković neće igrati sa Ninom Stojanović u miks dublu za bronzu zbog iscrpljenosti.
Mediji prenose da se povukao zbog povrede ramena.
 
Samim tim, Đoković i Nina Stojanović neće ni probati da osvoje bronzu u meču protiv Ešli Barti i Džona Pirsa. 
 
Đoković je novinarima rekao da je imao više povreda.
 
"Povreda je u pitanju, ne jedna - više ih je. Nadam se da me to neće sprečiti da idem na US Open. Ne kajem se što sam došao i što sam dao sve od sebe, jer kako bih se kajao. To je normalna stvar da kada si na Olimpijskim igrama pokušaš da doneseš medalju za svoju zemlju. Za neki moj standard i moja očekivanja ovo nije idealan rezultat. Izvinjavam se svima koje sam se razočarao. Žao mi je i zbog Nine isto, otkazalo mi je potpuno telo, igrao sam pod lekovima, bolovima", kaže Novak Đoković.
 
On dodaje da je daleko od toga da želi da svali krivicu na učešće na Olimpijskim igrama zbog onoga što će se eventualno desiti. Ipak veruje da će se spremiti za US Open.
 
"Dao sam sve, šta god da mi je ostalo u rezervoaru, nije bilo mnogo. Posledice fizičke neće nadam se stvoriti problem za mene za US Open. O tome ne mogu da govorim, nisam siguran. Ne žalim jer je nužno da daš sve od sebe kada igraš za svoju zemlju", kazao je Novak.
 
On je takođe rekao da postoji mogućnost da se nađe i u Parizu na Olimpijskim igrama za tri godine. Ipak poručuje da ne zna šta će biti do tada, ali zna da je igranje za Srbiju ono što ga motiviše.
 
"Nije toliko daleko, ali opet jeste donekle. Jer nemam 25 godina. Ali ne vidim kraj svoje karijere. Olimpijske igre, Dejvis Kup, Grend Slemovi, ATP Kup. To me najviše inspiriše da nastavim, igranje za Srbiju je privilegija i čast, želim da igram i u Parizu. Želim da igram, da osvojim barem jednu medalju", naveo je on.
 
Đoković nije uspeo danas da osvoji bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u meču za treće mesto izgubio od Španca Pabla Karenja Buste sa 4:6, 7:6, 3:6.
 
Taj poraz značio je da Srbija u tenisu ostaje bez medalje, iako se nadala zlatu u muškom singlu, jer je prvi reket sveta došao na turnir kao veliki favorit.
 
Đoković je tako ostao na jednom osvojenom olimpijskom odličju, bronzi uz Pekinga 2008. godine.
  • Zorana

    02.08.2021 05:44
    Losi ljudi
    Mili Boze, koliko smo losi ljudi. Gledam ovde u Australiji kako se ljudski ponasaju prema svojima koji su ispali na takmicenju u Tokiju a isto tako citam ove komentare, I ne mogu da verujem koliko smo losi ljudi.
    Kakav mentalni sklop licnosti moras imati kad sve mrzis, nepodistavas, umanjujes neciji uspeh?
    Tesko je biti prvi u skoli a kami li u svetu?
    Ovde kad kazem da sam iz Srbije, vecina kaze:" A Novak."
  • Salle

    01.08.2021 06:05
    Kako bi bilo lepo da znate da čovek, doslovno, plaća novinare da ne pišu o njegovim donacijama, koliko i kome. Drugo: Nina je ta koja ga je nagovorila da odustane od dubla za bronzu. Toliko.
    Đoksara, izvini, morao sam, ne verujem da će se raširiti i da je proverljivo. Ako stigne gde ne treba, 16.08.... ne zaboravi krampone :p
  • Cc

    01.08.2021 05:45
    Cc
    Kakva blamazaaaa....!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.