Bruks i Vasić na kraju karijere: Bila je čast biti deo ovog tima

Košarkašica Srbije Jelena Bruks rekla je danas da joj je bila čast što bila deo nacionalnog tima i istakla da se nada da će buduće generacije nastaviti ono što je započela njena.
Bruks i Vasić na kraju karijere: Bila je čast biti deo ovog tima
Foto: FoNet/AP
"Bila mi je čast i zadovoljstvo da budem deo ovog tima", rekla je Bruks posle poraza od Francuske u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju i svoje poslednje utakmice u dresu reprezentacije.
 
Košarkašice Srbije nisu uspele da u Tokiju odbrane bronzanu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. U meču za treće mesto bolja je bila selekcija Francuske sa 91:76, koja se tako revanširala za poraz koji joj je Srbija nanela u finalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.
 
Bruks je navela da je Francuska danas bila bolja.
 
"Godinama smo ih mučili i uzimali im medalje, ali danas je bio njihov dan. Ponosna sam na sve saigračice i stručni štab", rekla je Bruks, prenosi Olimpijski komitet Srbije.
 
"Ponosna sam što sam iz Srbije i ženska košarkaška reprezentacija Srbije će u meni uvek imati najvećeg navijača. Nadam se da će devojke koje će nositi dres Srbije u budućnosti moći da nastave sve ono što smo mi započeli", zaključila je Bruks.
 
Košarkašica Sonja Vasić rekla je danas da nema za čime da žali na kraju igračke karijere i istakla da je njena generacija uradila mnogo za žensku košarku u Srbiji.
 
 
"Jako emotivan dan. Nismo završili kao što smo se nadali. Hteli smo da obradujemo Srbiju još jednom medaljom, ali nažalost nismo uspeliNaša misija je u proteklim godinama bila mnogo veća, mislim da smo mnogo uradili za žensku košarku u Srbiji, pored svih osvojenih medalja. Nemam za čime da žalim na kraju karijere", rekla je Vasić.
 
Ona je navela da je "definitivno najteže osvojiti četvrto mesto".
 
"Ali, nema na čemu da nas bude sramota. Ovoga leta smo osvojili i Evropsko prvenstvo, učinili već mnogo. Ponosna sam i bila je velika čast za mene da budem deo ove ekipe", istakla je Sonja Vasić.
  • Bb

    07.08.2021 16:42
    Bb
    Za OI nema ñikakvog opravdanja! Ili si spreman ili nisi,ocito nisu bile spremne! Za celukupnu reprezantitsku karijeru sve cestitke,!
  • Pametni

    07.08.2021 13:26
    Bile ste divne! Veliki naklon i hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.