US Open: Danilović se pridružila Lajoviću u 2. kolu, ostali srpski teniseri eliminisani

Prvog takmičarskog dana Otvorenog prvenstva Amerike u tenisu predstavnici Srbije zabeležili su dve pobede i četiri poraza.
Iako je prvi dan US Opena počeo uspešno, pobedama Dušana Lajovića i Olge Danilović, ipak se nije završio uspešno za predstavnike Srbije.
 
Prvi je na terenu bio Dušan Lajović koji je zabeležio pobedu nad Francuzom Benoom Perom sa 3:1 nakon nešto više od dva i po sata borbe. Lajović će u sredu u borbi za treće kolo po prvi put u karijeri igrati protiv Nemca Petera Gojovčika.
 
Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u drugo kolo i pored vođstva od 2:0 protiv Francuza Artura Rinderneha. Nakon borbe koja je trajala 4 sata i 22 minuta Francuz je otišao u narednu rundu.
 
Iako je bio popriličan favorit, Filip Krajinović takođe nije uspeo da se plasira u drugo kolo US Opena posle poraza od Argentinca Guida Pelje sa 3:1.
 
Ivana Jorović je lako poražena od Kolumbijke Marie Osorio Serano, dok je Olga Danilović ostvarila maksimalnu pobedu nad domaćom teniserkom Ališe Parks posle 89 minuta igre.
 
Najteži zadatak imala je Nina Stojanović koja je za protivnicu imala drugu teniserku sveta Beloruskinju Arinu Sabalenku. Stojanović je nakon velike borbe u prva dva seta, uspela da "otkine" set Sabalenki, ali joj je u odlučujućem setu ponestalo energije, te je ovaj deo igre pripao Beloruskinji sa ubedljivih 6:0.
 
Drugog takmičarskog dana koji je na programu danas Olgi Danilović i Dušanu Lajoviću pokušaće u drugom kolu da se pridruže Laslo Đere i prvi favorit za osvajanje titule Novak Đoković.
  • Krajna

    31.08.2021 09:59
    E Fićo Fićo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).