VIDEO: Ronaldo postao najbolji strelac u istoriji reprezentativnog fudbala: "Sam" pobedio Irsku

Portugalac Kristijano Ronaldo postigavši dva pogotka u jučerašnjem meču protiv Irske postao je najbolji strelac u istoriji reprezentativnog fudbala.
Naime, 36-ogodišnji Ronaldo nastavio je da "rešeta" protivničke mreže i u novoj sezoni, pa je u jučerašnjoj utakmici protiv reprezentacije Irske postao rekorder u još jednom parametru.
 
Jedan od najboljih fudbalera u istoriji na sinoćnoj utakmici u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. praktično je "sam" doveo Portugal do trijumfa.
 
Favorizovani Portugal mučio se sa Ircima tokom čitavog meča, te nikako nisu mogli da dođu do gola protivnika.
 
Rezultat je sve do 89. minuta iznosio 0:1 u korist gostiju, a tada na scenu stupa Ronaldo koji je sa dva fantastična skoka i udarca glavom postigao golove u 89. i 96. minutu i na taj način doneo ekipi Portugala važna tri boda u borbi za odlazak na Mundijal.
 
 
Osim pobede za svoju reprezentaciju, popularni CR7 oborio je i dugo očekivani rekord. 
 
On je sa jučerašnja dva gola, sa ukupno 111 golova u 180 reprezentativnih nastupa postao najbolji strelac u istoriji fudbala kada je reč o nastupima u dresu sa državnim grbom.
 
Iza njega je ostao Iranac Ali Daei sa 109 pogodaka.
 
Portugalce za dva dana očekuje prijateljska utakmica protiv reprezentacije Katara, dok ih u utorak očekuje gostovanje Azerbejdžanu u nastavku kvalifikacija.
 
U kvalifikacionoj grupi A Portugal se nalazi ispred Srbije sa 10 osvojenih bodova iz četiri susreta, dok je Srbija drugoplasirana sa 7 bodova iz tri meča. 
  • Oskar Skrinjar

    03.09.2021 19:32
    Ljubimac FIFA-e
    Sve se cini da ovaj fudbaler obori sve rekorde ali i ako to uradi ostace vise upamcen po tome da je obican pozer nego sto je odlican fudbaler. Gerd Miler je bio i ostao najbolji strelac svih vremena bez obzira sto ovaj kao rusi sve granice. Antipatican covek do bola.
  • Gramzi - Bagins

    02.09.2021 09:56
    Postao jeste, ali uz svesrdnu i obilatu pomoc sudija, i to ne samo tokom sinocnje utakmice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.