Odbojkaši Srbije plasirali se u četvrtfinale EP posle borbe u pet setova

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u Gdanjsku pobedila Tursku sa 3:2 u setovima (25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 15:12).
U ekipi aktuelnog evropskog šampiona najefikasniji je bio Uroš Kovačević sa 18 poena, Marko Ivović postigao je 15, Marko Podraščanin 11, a Dražen Luburić 10 poena.
 
U turskom timu Adis Lagumdžija bio je najefikasniji sa 20 poena, Jigit Gulmezoglu dodao je 16, a Emre Savaš 11 poena.
 
Ekipe su vodile veliku borbu 140 minuta u svih pet setova. 
 
U odlučujućem setu Srbija je povela sa 9:5, Turska se primakla na 12:13, ali je srpski tim uspeo da odbije nalet, sačuva prednost i plasira se među osam najboljih.
 
Srbija će u četvrtfinalu, u utorak, 14. septembra, igrati protiv Holandije, koja je u osmini finala pobedila Portugal sa 3:2. Meč se igra od 17.30h.
 
Osim Srbije i Holandije, do sada su poznati četvrtfinalni parovi: Poljska - Rusija i Italija - Nemačka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.