FOTO: Novica Veličković završio karijeru

Legendarni kapiten Partizana Novica Veličković večeras je i zvanično završio karijeru, pobedom u prijateljskoj utakmici protiv Efesa 92:85 u Beogradu.
FOTO: Novica Veličković završio karijeru
Foto: FoNet/AP
Veličković je odigrao poslednju utakmicu za crno-bele pred punom Beogradskom arenom.
 
Nakon 17 godina profesionalne karijere, od čega je deset proveo u crno-belom dresu, Veličković je večeras odigrao poslednja dva minuta u prvom poluvremenu, da bi u pauzi bio ispraćen ovacijama navijača.
 
Utakmica je počela minutom ćutanja povodom smrti našeg legendarnog trenera Dušana Ivkovića, a igrači oba tima su na teren izašli noseći transparent "Dudo, hvala ti".
 
Na predstavljanju uoči utakmice igrači obe ekipe nosili su majice sa likom Veličkovića. Takođe i veći deo navijača bio je obučen u iste majice.
 
Utakmici su prisustvovali mnogobrojni bivši igrači raznih generacija Partizana, kao i nekadašnji trener crno-belih Duško Vujošević. Domaća publika imala je priliku da vidi i novog trenera Partizana Željka Obradovića.
 
Veličković je za Partizan odigrao 509 utakmica i osvojio 13 trofeja i jedan je od najvoljenijih igrača kluba. Predsednik Partizana Ostoja Mijailović i nekadašnji kapiten fudbalskog kluba Partizan Saša Ilić uručili su tokom poluvremena poklon Veličkoviću, stilizovani koš u ramu, a poklon je dobio i od turske ekipe.
 
 
Veličković se na početku obraćanja zahvalio legendarnom treneru Dušanu Ivkoviću na svemu što je za njega i svetsku košarku uradio i za svaki savet koji je od njega dobio. On se zahvalio porodici, treneru Vujoševiću, aktuelnom predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću i svim saigračima bez kojih, kako je rekao, ne bi bio u ovoj poziciji.
 
"Zahvalio bih se Partizanu na svemu što mi je u životu dao. Ja sam samo probao delić toga da vratim, isto tako i navijačima, da znate da sam i vama hteo da vratim za svu energiju koju smo delili zajedno svih ovih godina. Želim sreću Željku i ekipi i da ih zdravlje prati. Partizanova publika zna da ceni borbenost i energiju, to imam da poručim igračima", naveo je Veličković.
 
On je potom zatražio od igrača na terenu i navijača na tribinama da se zagrle i da svi zajedno otpevaju pesmu koju je, kako je rekao, ponavljao gde god da je igrao sa Partizanom, "da svi budemo zajedno i složni". Svi su to učinili i Beogradskom arenom se zaorilo: "O Partizane, volimo te, srcem svim, gde god ti da igraš tu su tvoji Grobari".
 
"Hvala za sve, biću navijač, sada ću da pređem i ja na tribinu. Od srca hvala, deset nezaboravnih godina i nezaborvanih emocija", rekao je Veličković.
  • Steva

    17.09.2021 01:13
    Smeker! Novica ubica!
  • Detelinara

    16.09.2021 21:38
    Hvala ti za sve Novice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.