Đoković posle preokreta do finala Pariza, sedmi put najbolji teniser godine

U polufinalu mastersa u Parizu najbolji svetski teniser Novak Đoković savladao je Poljaka Huberta Hurkača sa 2:1 (3:6, 6:0, 7:6).
Novak je tako sedmu godinu završio na prvom mestu ATP liste.
 
Samo dva poena su na kraju odlučila pobednika jer je pri rezultatu 5:5 u taj-brejku Đoković osvojio dva vezana poena i izborio plasman u finale.
 
Iako nije imao brejk lopte u prvoj polovini prvog seta, Đoković je došao jednom do 15-30, a jednom do 0-30. Te propuštene prilike učinile su ga nešto nervoznijim u završnici seta, što se najbolje videlo u gemu pri vođstvu Poljaka 4:3.
 
Malo je Đokoviću prvi servis i to se odmah videlo na semaforu. Dve greške forhendom, a na 30-30 i dupla greška, pa smo videli prvu brejk loptu u meču. Hurkač je odlično riternirao na solidan prvi servis Đokovića i napao, imao je šansu Novak, ali je odigrao loš lob i Poljak je napravio brejk za 5:3.
 
Zahvaljujući izvanrednim riternima, Đoković je pravio probleme Poljaku u narednom gemu, te je došao do brejk lopte. Imao je Novak izglednu situaciju, ali je posle voleja Hurkača poslao bekhend u mrežu. I naredni poen je izgubio iako je imao inicijativu, potom jeste Đoković spasao set loptu, ali je Poljak sa dva sjajna servisa završio set – 6:3.
 
Uspeo je Novak brzo da izbaci prvi set iz glave. I dalje je ulazio u servise Hurkaču, samo što je sada koristio prilike, počev od drugog gema, u kojem je na brejk lopti dočeoa grešku Poljaka u dugoj razmeni.
 
Ostatak seta protekao je po istom šablonu – Novak je lako osvajao gemove na svoj servis, a broj Hurkačovih grešaka se povećavao, dobrim delom i pod teretom odlične Đokovićeve defanzive. Za samo 28 minuta – 6:0 u drugom setu.
 
Odlučujući set doneo je sasvim drugačiju sliku u odnosu na drugi. Đoković je osvojio brejk u četvrtom gemu, koji je obeležio jedan fantastičan lob, ali se Hurkač nije olako predao. Uzvratio je Poljak u sedmom gemu, zatim spasao brejk i meč loptu u desetom, pa se pitanje pobednika rešavalo u taj brejku.
 
Tamo je Novak sačuvao koncentraciju u finišu. Pri vođstvu rivala 4:3 osvojio četiri od narednih pet poena za plasman u finale.
 
Đoković i Hurkač su se sastali dva puta do sada, a oba puta je srpski teniser bio uspešniji.
 
U drugom polufinalu sastaju se Zverev i Medvedev. 
  • Apsolutna činjenica

    06.11.2021 20:16
    Neosporivo
    Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena.
  • Dzo

    06.11.2021 17:54
    Jel primio vakcinu ovaj antivakser?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).