Dejvis kup: Srbija bez plasmana u finale, poražena od Hrvatske

Teniska reprezentacija Srbije nije večeras uspela da se plasira u finale Dejvis kupa u Madridu, pošto je u polufinalu izgubila od Hrvatske sa 1:2.

Odlučujući poen Hrvatskoj doneo je prvi dubl sveta Nikola Mektić i Mate Pavić, koji su u trećem meču polufinala pobedili Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7:6, 6:1.

Dublovi su u prvom setu osvajali gemove na svoje servise, sve do poslednjeg 12. kada je hrvatski par napravio brejk i poveo u meču.

Prvi dubl sveta je u drugom setu bio ubedljiv, prepustio je srpskim igračima samo jedan gem i posle 72 minuta izborio plasman u finale.
 
Hrvatska je ranije danas povela, nakon što je Borna Gojo pobedio Dušana Lajovića sa 4:6, 6:3, 6:2, a Srbija je izjednačila pobedom Đokovića protiv Marina Čilića 6:4, 6:2.
 
U drugom polufinalu u subotu igraju Rusija i Nemačka.
 
Finale je na programu u nedelju.
  • Dejan

    04.12.2021 08:37
    Cccc
    Jos bolje,ostace vise para u budzetu, zna se dobro ko bi omastio brk o milione !!
  • NS

    04.12.2021 08:22
    @Lala
    Pa da, doći do polufinala može svako. Kako je lako sr*ti po svemu, pogotovo svojima. Tužno, a teniseri, bravo. Biti u 4 najbolje nacije - malo li je.
  • Sportissimo

    04.12.2021 07:13
    Vreme za promeneOvo
    Ovo je ipak neuspeh,jer imamo sve igrače u prvih 70 na svetu .Drugo,zašto nije u dublu igrao Čačić?To treba da objasni selektor.A inače Troicki nije dorastao za selektora.Takodje treba videti i javno reći ko je gurao Troickog za selektora a na nekorektan način smenio iskusnog Zimonjića.Potreban je novi i mnogo iskusniji selektor koji će od dobrih igrača izvući najbolje u pravom trenutku.Ne može Novak da bude ceo tim.I on je samo čovek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Verstapenu pol pozicija u Džedi

Vozač Red Bula Maks Verstapen osvojio je danas prvo mesto u kvalifikacijama i obezbedio pol poziciju na trci Formule 1 u Saudijskoj Arabiji.