VIDEO Skandal na žrebu za Ligu šampiona: Zbog softverske greške prvi put ponovljeno izvlačenje

Žreb za nokaut fazu Lige šampiona obeležio je kiks organizatora prilikom izvlačenja drugog para osmine finala.

Naime, prilikom žreba za ovu fazu elitnog evropskog takmičenja postoje dva ograničenja, prvo je da se ne mogu sastati timovi koji su bili zajedno u grupi, a drugo je da ne mogu da igraju ekipe iz iste zemlje.

Međutim, kada je izvučen Viljareal, kuglice pobednika grupa nisu adekvatno raspoređene i bivši ruski fudbaler Andrej Aršavin izvukao je kuglicu sa papirićem na kojem je bio Mančester junajted.

Domaćin i organizator žreba Italijan Đorđo Marketi odmah je konstatovao da je to nemoguće, pošto su se dva kluba sastala u grupnoj fazi. 
 
Potom je iz iste grupe kuglica izvučen Mančester siti, a Marketi se izvinio svima zbog "tehničkih problema" uz komentar da je Viljarealu "suđen" Mančester.
 
Zatim se dogodila još jedna greška, kuglice sa imenom Mančester junajteda nije bilo u "šeširu" u kojem je trebalo da bude, kada se izvlačio rival za Atletiko Madrid.
 
Na kraju je odlučeno da će "crveni đavoli" igrati protiv Pari Sen Žermena.
 
Takva greška dogodila se prvi put u istoriji žreba, čelnici Atletiko Madrida su se žalili Uefi, zatraživši novo žrebanje. U priču se uključio i Real Madrid koji je tražio da, ukoliko se žreb ponovi, da krenu posle njih jer se greška dogodila nakon što je "kraljevski klub" izvukao pogodnog rivala, portugalsku Benfiku.
 
Uefa je na kraju priznala grešku u organizaciji samog žreba, te je za 15 časova najavila ponavljeno izvlačenje parova osmine finala.
 
  • Banderaš

    13.12.2021 21:58
    Loto izvlačenje
    Izgleda da im je Đilas pomešao cedulje.
  • Sabahudin

    13.12.2021 15:12
    Omerović
    Treba oni da dođu u Srbiju da usavrše krađu i nameštanje izbora. O sendvičarima da ne pričamo...
  • Superliga

    13.12.2021 15:10
    UEFA? Mora da se šeicima nešto nije svidelo. Kagebeov Čelski je dobio Lil, oni se sigurno nisu žalili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.