VIDEO: Dogovorena izgradnja novog stadiona San Siro vrednog milijardu evra

Fudbalski klubovi Milan i Inter završavaju poslednje pregovore sa američkim izvođačima i do kraja ove godine bi trebalo da krene izgradnja novog stadiona.

Nakon što su gradske vlasti u Milanu odobrile prostorni plan i dale dozvolu za gradnju u blizini sadašnjeg San Sira, milanski klubovi prikupili su ponude i odabrali izvođače sa kojima uskoro kreću u realizaciju projekta.

Kako piše La Gazzetta dello Sport, izgradnja novog San Sira počeće nakon završetka Zimskih olimpijskih igara 2026. godine i novi stadion će biti spreman za sezonu 2027/2028.

Do tada će klubovi igrati na starom San Siru, koji će se koristiti za potrebe Zimskih olimpijskih igara, te će nakon toga postupno biti srušen. 
 
Osim novog stadiona biće izgrađena cela nova stambena zona, a čitav projekat biće napravljen uz maksimalno korišćenje samoodrživih izvora energije i u duhu arhitekture koja preovladava u Milanu poslednjih godina.
 
Stadion će biti inspirisan katedralom Duomo i imaće potpuno staklenu fasadu, koja će menjati boje, u zavisnosti od toga da li kod kuće igra Inter ili Milan. 
 
 
Novi stadion imaće kapacitet od 65.000 ljudi, znatno manje od 80.000, koliko staje na stari San Siro. Čitav projekat sa propratnim sadržajima koštaće 1.2 milijarde evra, s tim da investitori žele da smanje vrednost izgradnje na oko milijardu evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.