AO: Izuzeće od vakcinacije Đokoviću dale dve nezavisne komisije

Organizatori Australijan opena saopštili su da je Novak Đoković medicinsko izuzeće za nastup u Melburnu, uprkos strogim pravilima o vakcinaciji protiv korona virusa, dobio nakon striktnih procedura.

"Đoković je zatražio medicinsko izuzeće, a ono je odobreno nakon rigoroznog procesa, u kojem su učestvovale dve odvojene komisije medicinskih stručnjaka", navodi se u saopštenju Australijan opena.

Organizatori su saopštili da je molbu za dobijanje medicinskog izuzeća morao da odobrio nezavisan tim lekara, a nakon što je prva komisija utvrdila da su ispunjeni svi uslovi, molba je prosleđena drugoj komisiji, koju su angažovale vlasti u Australiji.
"Kako je i druga komisija utvrdila da su svi uslovi za izuzeće ispunjeni, Đoković je dobio dozvolu za nastup u Melburnu", navodi se.
 
Ističe se da je molba za izuzeće anonimna i članovi komisija ne znaju koji je teniser u pitanju.
  • Doktor

    05.01.2022 07:19
    Para vrti
    Para vrti gde burgija neće.
    Sramota,i veliko razočarenje.
  • munja

    05.01.2022 06:07
    Ko sada lupa plus, ko minus? Nije valjda da se i na ovu vest botuje? Novak je sigurno pre mesec dana znao da ide na AO. Sve ostalo je bila farsa.
  • Novonasađeni

    04.01.2022 23:27
    Sputnik V
    Nadam se da ćete svi da pojedete svoje hejterske reči kad se sazna da je vakcinisan vakcinom koju Australija ne priznaje, pa otuda izuzeće!
    Sram bilo i vas i ostale bljuvače na netu!
    Napred Nole, do nove titule!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).