Objavljeni dokumenti slučaja "Đoković": Pogledajte šta piše u njima

Drama u vezi sa ulaskom Novaka Đokovića još uvek nije završena i javljaju se dodatni zaokreti. Jedan od najnovijih je taj da je bio pozitivan na korona virus 16. decembra.

To tvrde njegovi advokati. 

Dokumente je na svom sajtu objavio Federalni okružni i porodični sud Australije s obzirom na javni interes i činjenicu da svetska javnost prati dešavanja u vezi sa najboljim teniserom sveta, koji je trenutno smešten u imigrantskom hotelu. 

Podsetimo, problem je nastao, jer je Đoković dobio medicinsko izuzeće na osnovu toga što je nedavno preležao korona virus. Međutim, Federalna vlada Australije stava je da to ne može da bude dovoljan razlog za medicinsko izuzeće od vakcinacije. 
 
U poslednjem objavljenom dokumentu navodi se da je Đoković 30. decembra obavešten o tome da mu je obezbeđeno medicinsko izuzeće od vakcinacije s obzirom na to da se oporavio od virusa.
 
U ovom dokumentu stoji i da je datum prvog pozitivnog PCR testa na korona virusa 16. decembra, te da je prošlo 14 dana od toga momenta, kao i da Đoković nije imao temperaturu ili respiratorne simptome koji bi ukazali na kovid u poslednja 72 sata. 
 
Navodi se i da je izuzeće izdao nezavisni panel medicinskih stručnjaka, kao i da ga je potvrdio panel Vlade Viktorije. Ovo ukazuje na to da je Đoković u Australiju otputovao verujući da su ispunjeni svi uslovi za njegovo učešće na Australijan openu, na kojem juri 21. grend slem titulu. 
 
Đokovićev pravni tim navodi i da je on 1. januara dobio dokument od australijskog ministarstva unutrašnjih koji se ticao dozvole za putovanje, a u kojem se navodi da njegovi odgovori pokazuju da ispunjava uslove za dolazak u Australiju bez karantina, tamo gde je dozvoljavaju vlasti države u koju se putuje. 
 
Dodaje se da mu je viza potom odbijena, uz pozivanje na član Zakona o migraciji. Nakon toga je prebačen u Hotel Park, gde se i dalje nalazi, a odbijeni su mu zahtevi da bude smešten na drugo mesto, na kom bi mogao da trenira i pripremi se za turnir. 
 
Đoković je, između ostalog, i stava da je odluka da mu se ne dozvoli ulazak u zemlju proizvod niza grešaka, te traži od suda da se ona poništi. 
 
Kompletnu dokumentaciju pogledajte na OVOM LINKU.
  • Žoze

    08.01.2022 20:21
    @Tiago
    "Delimično ste u pravu, što znači da niste u pravu..."
    Niste shvatili smisao poređenja. Danas "odgovorni" prebacuju "neodgovornima" zbog nevakcinacije. A postali su "odgovorni" samo zato što su se uplašili zbog sebe, a ne zbog drugih. Da su se brinuli zbog drugih onda bi bili od ranije "odgovorni".

    "Druga greška koju pravite..."
    Toliko "manje prenose" da vakcinisan zarazi vakcinisanog. Dalje zaražavanje je samo stvar matematike. Dešavaće se sigurno dokle god je virus u opticaju, a moguće je da će biti tu beskrajno dugo samo u nekom bezazlenijem mutiranom obliku kako vreme bude prolazilo. Logistički nije moguće da se imunizuje cela planeta u kratkom roku da bi se presekao njegov prenos, a ni vakcine ne dejstvuju na isti način na svakog pojedinca.

    "Treća i najveća greška..."
    Možda grešim, ali koliko sam shvatio problem je upravo u tome što može da mutira i kod imunizovanih. Ako 100% ne može, onda je to barem neka sreća u nesreći.

    "Ali ni sve nije crno-belo..."
    Dakle slažemo se da će cirkulisati, bez obzira na civilizacijsku opčinjenost sopstvenim tehnološkim dostignućima.
    Bolnice će nam se rasteretiti kada se budemo pravilnije i zdravije hranili, živeli, disali... proizvodili i ophodili. One su punije zbog naših poroka, od kojih na kraju krajeva, ponekad i u saradnji sa svim dosadašnjim virusima, propati ili umre najviše ljudi.
    Ali tada bismo uzbudili nemilosrdnu industriju koja i ovako stalno drži inicijativu.

    Ne uzimam za pravo da sam u pravu.
    Samo diskutujem.
  • S

    08.01.2022 18:11
    Greska u koracima je sto nije uzeo fejk potvrdu o vakvinisanosti a ne o prelezanosti. Budala.
  • Lala Krajišnik

    08.01.2022 18:06
    Zašto ljudi koji ne znaju da nabroje ni 5 esencijalnih aminokiselina od 20 ili da izvedu proces neutralizacije nekog hidroksida baze i kiseline sumnjaju u vakcine a ne sumnjaju u cigarete ili braon šećer ili antibiotik ili vladu RS ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.