Ministar zdravlja Viktorije: Ne postoji Novakova krivica, vlast skida odgovornost za debakl

Novak Đoković je postao centralna politička tema u Australiji, a brojni političari pokušavaju da operu sopstvenu odgovornost.

Đoković se našao u centru skandala nakon što mu je poništena viza za ulazak u slučaju bez presedana. Ministar zdravlja Viktorije, Martin Foli okrivio je vlast za čitavu šaradu.

"Ono što smo dosledno govorili je da su pitanja o tome kako ljudi mogu da uđu u zemlju stvar Komonvelta (savezne vlade) i njihovog viznog programa. Ono što smo videli u poslednjih nekoliko dana je mnogo informacija koje su izašle, ali to su pitanja za Komonvelt i Australijan open".

Foli se osvrnuo i na situaciju u kojoj se našao Novak Đoković.
 
"On je, naravno, šokiran preokretom događaja i nikada nije zamislio da bi mogao biti u centru takvog debakla", dodao je on.
 
Ističe da ne postoji krivica srpskog tenisera u čitavoj priči.
 
"Imao je sva uveravanja da je njegova vizna papirologija u redu i samouvereno je najavio odlazak za Melburn. Tokom njegovog leta stvari su se dramatično preokrenule i čini se da je njegov dolazak postao politički vrući krompir između vlade Viktorijanske države i savezne vlade gde su obe htele da se oslobode odgovornosti za njegovu vizu i to je rezultiralo ukidanje bez presedana", kazao je Foli, prenosi Nova.rs.
 
On ističe da je krivica u lošoj komunikaciji.
 
"Čini se da je ovaj debakl rezultat nedostatka koordinacije između savezne vlade, Vlade Viktorije i Tenis Australije u vezi sa organizovanjem viza za tenisere", zaključio je ministar.
  • A kakav smo mi narod

    09.01.2022 06:40
    A kakav smo mi narod Perune? Meni je zao Novaka, sigurno to nije zasluzio i prvi put prolazi kroz tako nesto. Samo ovakvo maltretiranje u Srbiji ja dozivljavam od kada znam za sebe i to na svakom koraku i pitam se sta bi tek bilo da sam ja ili neko iz moje porodice 'mrava zgazio'. U Srbiji vlada zakon sile...
  • Alex

    08.01.2022 23:20
    Inače za one koji ne znaju, sedište Rio Tinta je upravo u Melburnu i nemojmo zaboraviti da ih je Novakova optužba kao najuticajnijeg sportiste sveta najviše zabolela.
  • Perun

    08.01.2022 19:18
    Izuzetno specifičan, dvoličan, iskompleksiran i licemeran narod.
    Za njih su čak i Englezi male, slatke bebice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).