Novak Đoković se oglasio u vezi sa testovima, formularom za vizu...

Novak Đoković na društvenim mrežama objasnio šta se sve dešavalo i koji su razlozi problema koje je imao proteklih dana sa australijskim vlastima.
Istakao je da želi da razjasni brojne dezinformacije koje objavljuju pojedini mediji i objasni šta se zaista događalo.
Đoković počeo je sa treninzima na Rod Lejver areni posle odluke suda da mu dozvoli boravak u Australiji.
 
U saopštenju je pojasnio dokumentaciju koja se tiče njegovih pozitivnih i negativnih testova, te sadržaja formulara za vizu koji su postali javno dostupni, jer se u medijima pojavilo mnoštvo konfuznih informacija o njima i celom slučaju.
 
"Želim da se oglasim povodom kontinuiranih pogrešnih informacija o mojim aktivnostima i prisustvu događajima koji su prethodili mom pozitivnom testu na koronavirus.
 
To su pogrešne informacije koje moraju da budu demantovane, posebno u interesu ublažavanja zabrinutosti javnosti oko mog boravka u Australiji, kao i da bih pojasnio stvari koje su štetne i zabrinjavajuće za moju porodicu.
 
Želim da naglasim da sam se izuzetno trudio da se postaram za bezbednost svih, kao i da se pridržavam testiranja.
 
Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra posle koje su se pojavile informacije da su brojne osobe bile pozitivne na koronavirus. Iako nisam imao simptome koronavirusa odradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a zbog opreza takođe sam uradio i PCR test istog dana.
 
Sledećeg dana sam prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da bih uručio pehare deci i odradio sam brzi antigenski test, koji je bio negativan.
 
Nisam imao simptome, osećao sam se dobro i nisam dobio obaveštenje o pozitivnom PCR testu do kraja tog dešavanja.
 
Narednog dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio svoje obaveze prema 'L'ekipu' u vidu intervja i slikanja. Otkazao sam sve ostale obaveze osim intervjua za 'L'ekip'.
 
Osetio sam obavezu da odradim intervju za L'ekip jer nisam želeo da izneverim novinara, ali sam se postarao da držim propisanu distancu i nosio sam masku sve vreme, osim kada su me slikali.
 
Iako sam otišao kući posle intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu.
 
Što se tiče detalja putovanja, popunio ih je moj prateći tim u moje ime, što sam i rekao imigracionim službenicima po dolasku, a moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima pre dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamerna. Živimo u izazovnim vremenima, u globalnoj pandemiji i ponekad greške mogu da se dese. Danas je moj tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija.
 
I iako sam osetio da je važno da pojasnim pogrešne informacije, neću iznositi nikakve dalje komentare iz poštovanja prema Vladi Australije, njenim vlastima i trenutnom procesu.
 
Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Australijan open vole igrači, navijači i zajednica, ne samo u Viktoriji i Australiji, već širom sveta, i samo želim da imam priliku da se borim sa najboljim teniserima na svetu i igram pred jednom od najboljih publika na svetu", stoji u saopštenju.
 
Đoković je postavljen za prvog nosioca na prvom Gren slemu sezone, a žreb je zakazan za četvrtak. 
 
Takmičenje na Australijan openu počinje u ponedeljak.
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • @Pex_@NS

    15.01.2022 09:02
    Pretpostavljam i da je tako častan kakav je, kad je došao zaražen medj ljude, rekao draga publiko, ja sam sveže od juče korona pozitivan, nosiću masku, a vi evo odaberite želite li da budete u istoj sobi samnom. Oni su naravno svi kliknuli: da! veličino ljuCka, od tebe mi nije žao ni da dobijem kovid, makar me života koštao, ja nikud ne idem. (Naravno, za dobar deo čitača, neophodno je i da naglasim da koristim sarkazam u komentaru jer sami neće prepoznati)
  • Pex_@NS

    13.01.2022 20:37
    @спонакршитељ
    Slažem se sa vama da je suštinska razlika u svesno ili nesvesno.
    Neko ko je svestan da postoji ozbiljnija mogućnost da je zaražen, svesno će se i rigorozno pridržavati pravila (ukoliko je pri zdravom razumu, što verujem da jeste slučaj sa Novakom).
    Zašto kažem ozbiljnija mogućnost?
    Upravo ste i sami rekli da ti testovi nisu potpuno pouzdani, što, nadam se da vam je jasno, ide u oba smera.
    Slažem se i sa tim da, kada se neko oseća bolestan, treba da što je više moguće smanji svoje kretanje, pogotovo među ljudima.
    E sada, kada uzmete u obzir da se neko ne oseća bolesno, dva puta biva negativan i zatim na jednom testu pozitivan, pritom smo nadam se apsolvirali na temu pouzdanosti testova, da li zaista smatrate da je krivično delo ići među ljude (ne u velike gužve) pridržavajući se mera pod pretpostavkom da je i pored svega što ukazuje na suprotno, test validan?
    Da li vam je i u takvoj situaciji glavni predmet rasprave da li je neko 'svestan' ili 'nesvestan' poslednjeg rezultata svog testiranja, koje je obavio pro forme i bez ikakvih simptoma, i zapravo iskoristio crv sumnje kako bi se rigoroznije pridržavao mera od nekoga ko je isto tako mogao biti pozitivan, samo je odbio da zna?
    Ukoliko jeste, slažem se da treba da se složimo da se ne slažemo.
    Ugodan dan.
  • спонакршитељ

    13.01.2022 17:58
    @Pex_@NS
    Нисам се сваки пут тестирао када сам излазио ван куће, тако је. Када сам год осећао да сам болестан, радио сам брзе тестове и остајао у изолацији до оздрављења. Тестови су говорили да нисам био заражен короном, али ти тестови нису потпуно поуздани. Сложио бих се са Вама да је немогуће да човек зна у сваком моменту да ли је здрав или не и да ли је заражен короном или не. Неизводљиво је да човек сваки дан ради ПЦР тест и то је јасно свима. Исто тако је јасно да у теорији свако може да зарази свакога НЕСВЕСНО. Реч ”несвесно” је намерно написана великим словима, зато што је то суштинска разлика што у овом случају разликује Новаков случај од случаја особе која је несвесна да је заражена корона вирусом.

    Мени је јасно да не постоји савршена заштита и ја лично не тежим истој, јер је планетарно неизводљива. Али ствар коју је Новак урадио је да је, након што је сазнао да му је ПЦР тест позитиван, СВЕСНО одлучио да се не изолује и оде међу људе и ризикује да неког зарази. То је његова грешка и ствар због које му се дешава сва ова негативна медијска пажња.

    Уколико Ви мислите да чињеница да је Новак СВЕСНО заражен ишао међу људе на истом нивоу (не по последицама које може да изазове, него по менталном образцу који доводи до таквог понашања) као ситуација у којој неко НЕСВЕСТАН чињенице да је заражен оде међу људе (при томе причам о савесним и нормалним људима који се придржавају мера заштите у сваком моменту), онда немамо о чему даље да дискутујемо осим да се сложимо да се не слажемо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.