Šta su mogući koraci za Đokovića?

Novaku Đokoviću po drugi put je poništena viza za Australiju, odlukom ministra za imigracije Aleksa Hoka, koji je iskoristio svoje diskreciono pravo.
On i dalje ima pravo da se žali na odluku i potencijalno nastupi na Australijen openu. Đoković će izbeći novi odlazak u pritvor u Australiji.
Novinar Pol Sakal ističe da Novakov pravni tim sprema dokumenta za žalbu, odmah po odluci za poništavanje vize.
 
Premijer Australije Skot Morison prokomentarisao je odluku da se Novaku Đokoviću ponovo poništi viza.
 
"Australijanci su se toliko žrtvovali tokom pandemije i sa pravom očekuju da rezultati te žrtve budu zaštićeni. To je ono što je ministar uradio današnjom odlukom", rekao je između ostalog Morison. 
 
Dragan Caran, nekadašnji dopisnik RTS-a iz Australije, ističe da su Novakovi predstavnici već u Federalnom sudu u Melburnu i spremaju se za dalje korake.
 
"Đokovićevi advokati bi, prema mojim saznanjima, već u ovom trenutku trebalo da budu u Federalnom sudu sa podneskom koji je već bio pripremljen", rekao je između ostalog Caran.
 
Neizvesno je kakva je sudbina Novaka Đokovića, mogao bi da bude prisiljen da napusti zemlju za nekoliko sati, napominje on.
 
"Malo je verovatno da će sud zasedati sutra ili prekosutra jer su to dani vikenda. Vikend je i za sudije. On bi mogao da vreme do presude provede u istom onom imigracionom hotelu 'Park' u Melburnu, u kojem je bio i znamo pod kojim uslovima", naveo je Caran.
 
Profesorka na Univerzitetu Novog Južnog Velsa u Sidneju, dr Džanina Baui izjavila je da srpski teniser može da traži da sud pregleda odluku ministra.
 
"Realno je da, ukoliko ne dođe do neke greške u pravnom procesu ili ako odluka nema uporišta, da su šanse Đokovića da se uspešno žali na odluku ministra Hoka veoma male", kaže dr Baui.
 
Dopisnik "Sidnej morning heralda" i "Ejdža" za inostrane poslove Entoni Galovej kaže da je ministar imao prava da ne žuri sa odlukom o ukidanju vize, ali i da Đokovićev pravni tim može da se žali da ministar nije na pravi način u obzir uzeo informacije kojima raspolaže.
 
Ukoliko do žalbe dođe, na sudu će proces ponovo voditi sudija Entoni Keli, koji je prvobitno presudio u korist srpskog tenisera. Đokovićev tim se nada da bi sve moglo da bude završeno do nedelje, kako bi osvajač 20 titula mogao da nastupi u prvom kolu u ponedeljak.
 
Ukoliko se Đoković ne bude žalio, on će biti deportovan odmah i u oba slučaja mu preti trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, ali ona nije obavezna već se može menjati u skladu sa odlukom Suda u Melburnu.
 
Prvi grend slem sezone, na kojem je Đoković trebalo da se bori za rekordnu desetu titulu, počinje 17. januara. Prvi protivnik Đokoviću koji je određen žrebom je njegov sunarodnik Miomir Kecmanović.
Turnir je na programu od 17. do 30. januara.
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • desio.se.narod

    14.01.2022 14:41
    Godinama vlada svetom jedan Srbin sa reketom. A sad prave sto problema da ne dodjes do grenslema...Po strani bi da te gurnu zbog titule u Melburnu. Na silu bi da te sklone Djokovicu sampione . Oni kao danas brinu sto ne primi ti vakcinu. Gde da Zapad brine za nas bacali su bombe na nas. Istoriju sportsku pise nece da se vakcinise. Vanzemaljac za njih ti si na planeti najjaci si. Za Bozic nisi u svom domu vec zatvoren na aerodromu. Pobede ih tvoje bole e to je pravi razlog Nole i doslo je do skandala ti si jaci od Nadala. Srbin kazu inat tera jer je jaci i od Federera.
  • Posmatrač

    14.01.2022 14:01
    Kengurland
    Skot i ostala kompanija oko njega nisu glupi, oni su samo bezobrazne budale koje pokušavaju da sakupe neke smrdljive političke poene, a najviše će odjeknuti ako to urade preko leđa najboljeg. Ako su već dali vizu Novaku (bilo kakvom njihovom administrativnom greškom) pravi LJUDI (a ne ova bagra kengura) bi rekli, ok pogrešili smo ali Novak nije kriv za to. Pustićemo čoveka da igra a sledeći put (iako ova vlada neće imati sledeći put, oni su svoje "odsvirali") ćemo paziti da nam se ovo ne ponovi. Razvlačiće ovo sa vizom da bi Novak bio sprečen da trenira, a onda će ga pustiti na turnir jer su mu do tada maksimalno onemogućili da se za turnir priprema i odigra onako kao on to zna. Moj predlog Novaku: Kada sledeći put budu požari u Australiji (a to se s vremena na vreme događa) pošalji na adresu Skota i njegovih ljigavih pajtaša nekoliko cisterni benzina umesto novčane pomoći pa neka time gase vatru. Čisto da im se zahvališ na ovaj krajnji bezobrazluk što su ti sada radili.
  • RIO TINTO

    14.01.2022 13:28
    Sjediste MELBURN
    Đokovic javno podrzao odlazak nelegalnog Rio Tinta iz Srbije (milijarde stete za Australiju) Ovi proterali Novaka (milionce stete za Noleta) ..SRBIJA:AUSTRALIJA
    1 : 0
    Ako oteramo Rio Tinto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.