Portal Ejdž: Ministar Houk priznao da je Đoković ušao legalno, ali smatra da je rizik za Australiju

Ministar za imigraciju Aleks Houk, koji je uskratio vizu Novaku Đokoviću, priznao je da je Đoković legalno ušao u Australiju.

Ovu informaciju preneo je portal "Ejdž".

"Aleks Houk je priznao da je nevakcinisani Đoković ušao u zemlju uz važeći medicinski izuzetak i da predstavlja mali rizik da širi virus, obzirom da je nedavno preležao koronu", navodi portal.

Kao razlog za deportaciju navodi se da bi Đoković tokom dve nedelje mogao da poremeti poredak u državi, jer bi prisustvo poznate nevkacinisane osobe uticalo na negativno raspoloženje prema obaveznoj vakcinaciji.
 
 
Đoković će biti prvo saslušan pred imigracionom službom, a zatim posle ponoći po našem vremenu i pred Federalnim sudom, koji je preuzeo nadležnost nad ovim slučajem.
 
Očekuje se da u subotu bude doneta konačna odluka o učešću Đokovića na Australijan openu ili eventualnoj deportaciji.
  • Ja

    15.01.2022 20:03
    Zbogom pameti
    Kako još iko može da kaže da je australija demokratska država? Ovo je fašizam najgore vrste.
  • Ptić Rugalac

    15.01.2022 12:51
    @pera
    Novak će igrati na AO, u inat tebi i sličnim sitnim dušama.
  • Pravda

    15.01.2022 12:00
    Čovek je lepo neskriveno priznao- Novak je opasan po poredak.
    To nas dovodi do toga da je vlast svuda slična- ali ne i identična!
    Kod nas je Prvorođeni i zakonodavac, i tužilac i branilac i sudija i porota i advokat i javno mnenje i tata i mama i istoričar i skoro kao ekspert za energetiku i borac za ljudska prava i zvezdaš i partizanovac i Kavački i Škaljarski i general i vojnik i graničar i vatrogasac i epidemiolog i hitna pomoć i gorska služba spasavanja i urbanista i arhitekta i ekolog i biolog i hemičar i stručnjak za eksplozive i...
    A u Australiji ipak postoje nezavisne institucije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.