Osaka: Tužno je da Đokovića pamte na ovaj način; Medvedev: Šta je pravi razlog za ukidanje vize?

Japanska teniserka Naomi Osaka izjavila je da njeno mišljenje u vezi sa slučajem Novaka Đokovića nije važno, ali da je cela sitaucija tužna.

"Iskreno, mislim da moje reči nisu važne, čak iako govorim ono što mislim. Videla sam ljude koji stave sebe na jednu stranu, a druge kako biraju drugu. Jedno mišljenje neće promeniti ništa, prouzrokovaće samo dalje kontroverze. Mislim da je ovo nesrećna situacija", rekla je Osaka na konferenciji za medije u Melburnu.:

Ona je navela da je tužno što će neki pamtiti Đokovića na ovakav način.

"On je sjajan igrač i pomalo je tužno da ga neki pamte na ovaj način. Ali isto tako mislim da to nije do nas igrača, nego na vladi Australije kako će odlučiti o svemu. Znam kako je biti u situaciji gde stalno pričaju o tebi, gde vidiš komentare drugih igrača. To nije baš najajlepši osećaj, ali pokušavate da ostanete pozitivni", dodala je ona.

Medvedev: Šta je pravi razlog za ukidanje vize?
 
Drugi teniser sveta, Rus Danil Medvedev govoreći o slučaju Novaka Đokovića na Australijan openu, upitao je šta je pravi razlog za ukidanje vize.
 
"Želim da kažem povodom te situacije u Australiji da su to njihova pravila. Ali iz onoga što ja znam je to da ako mu je odobreno izuzeće da bude u ovoj zemlji i radi šta želi, onda treba i da igra. Ako izuzeće nije validno ili nešto drugo nije po pravilima, onda svaka zemlja ima pravo da ti zabrani ulazak", rekao je Medvedev na konferenciji za medije u Melburnu.
 
"Znam da je ministar rekao ponovo 'ne', ali nisam pitao ništa više o tome. Da li je on samo rekao da ne želi da ga pusti li postoji pravni razlog za to? Pretpostavljam da ćemo više znati nakon saslušanja", dodao je Medvedev.
 
Prva mala pobeda Đokovićevog pravnog tima
 
Advokatski tim najboljeg tenisera sveta Novak Đoković uspeo je da se izbori za tročlano veće na suđenu pred Federalnim sudom Australije, prenose tamošnji mediji.
 
Kako se navodi, ovo je prva mala pobeda Đokovićevog pravnog tima, pošto će suđenje biti pred tročlanim većem, a njihovu odluku više ne bi mogao da poništi ministar za imigracije Aleks Houk.
 
Suđenje će voditi vrhovni sudija Džejms Alsop, sudija Entoni Besanko i sudija Dejvid O'Kalahan.
 
Novak Đoković je odradio preliminarno saslušanje pred Saveznim sudom Australije, na kojem je doneta odluka da će suđenje biti održano u subotu od 23.30 po srednjeevropskom vremenu.
 
Sve najvažnije vesti u vezi sa učešćem Novaka Đokovića na Australijan openu pratite na OVOM LINKU.
  • Slucaj

    15.01.2022 19:58
    Osaka je odrzala lekciju iz diplomatije.
  • Pravi razlog

    15.01.2022 17:58
    Zastrasiti antivaksere
    Kad vide sta su ludi ministar i premijer sposobni da prirede jednom No1 sportisti tj. Djokovicu, oni koji ulaze u Australiju ili zive tamo su prestraseni. Antivakseri ako ih je uopste bilo u Australiji, vise ne postoje.
  • ako pobedi?!

    15.01.2022 16:59
    ko ce mu vratiti dostojanstvo, mir u glavi, motivaciju i vreme i zelju da osvaja dalje na najvisem nivou?! glupa politika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).