Marej: Ne sviđa mi se što je Đoković bio u pritvoru; Korne: Niko od nas se nije zalagao za njega

Britanski teniser Endi Marej rekao je da odluka da prvi igrač sveta Novak Đoković ne učestvuje na Australijan openu nije dobra ni za koga i da mu se ne sviđa što je srpski teniser bio u pritvoru.
"To nije sjajno za turnir, pošto je bolje kada svi najbolji igrači učestvuju. Očigledno će biti mnogo pitanja o tome šta se ovde dogodilo i u kakvoj je bio situaciji", rekao je Marej.
 
Tročlano veće Saveznog suda jednoglasno je danas odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize, pa će on biti deportovan iz Australije i neće braniti titulu u Melburnu.
"Novaka poznajem otkako smo bili 12-godišnjaci, poštujem ga, igrao sam protiv njega. Ne sviđa mi se što je u ovoj situaciji i što je bio u pritvoru. Ova situacija nije bila dobra ni za koga. Čini se da se sve ovde dogodilo u poslednjem trenutku i zbog toga je nastala takva zbrka", naveo je Marej.
 
"Nadam se da se to neće dogoditi na ostalim događajima i da se neće ponoviti ovakva situacija. Ne bih to želeo Novaku, ne bih to želeo tenisu i nadam se da je sada završeno", dodao je britanski teniser.
"Novak nikada ne bi otišao u Australiju da mu vlada nije dala izuzeće za ulazak u zemlju (što je dobio; otuda prvobitna presuda sudije Kelija). Preskočio bi Australijan open i bio kod kuće sa porodicom i niko ne bi pričao o ovom cirkusu. Postojala je politička agenda u igri sa predstojećim izborima koji nisu mogli biti očigledniji. Ovo nije njegova krivica. Nije nasilno ulazio u zemlju i nije 'nametao svoja pravila', bio je spreman da ostane kod kuće", naveo je Vasek Pospišil, inače Novakov partner ispred PTPA, na Tviteru.
 
"Znam premalo da bih procenila situaciju. Ono što znam je da je Novak uvek prvi koji se zalaže za igrače. Ali niko od nas se nije zalagao za njega. Budi jak. I ljudi, molim vas, prestanite da me zovete antivakserkom", navela je Aliz Korne.
 
 
Sve najvažnije vesti o deportaciji Novaka Đokovića pratite na OVOM LINKU.
  • Firga

    16.01.2022 22:27
    Jajare
    Pa niste pošto ste jajare, niko ne sme nista da kaze od vas nazovi "tenisera", svi ste sisice
  • Соко

    16.01.2022 12:54
    Вакцне за све
    Нико нема права да узнемирава народ и доводи у питање квалитет вакцина.
    Све вакцине су добре и треба их примити без обзира шта о томе мисли тенисер!
  • Neoplanta

    16.01.2022 12:19
    Reklabih da je jedini pobednik u ovoj komeNdiji - Kina, uspela je da od demokratskih drzava sveta, napravi svoju fotokopiju, gde se priznaje samo zvanicno jednoumlje, a gusi svako razlicito misljenje!
    Uzas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.