Troicki: Iznenađen sam i šokiran odlukom suda, razočarao me nedostatak reakcije tenisera

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki kaže da je iznenađen i šokiran odlukom federalnog suda u Melburnu da podrži poništavanje vize Novaku Ðokoviću.
Troicki ističe da ga je posebno razočarao nedostatak reakcije drugih igrača i teniskih organizacija.
"To je zaista neprimereno prema najboljem teniseru u istoriji tog sporta", rekao je Troicki za Prvi program Radio Beograda.
On je naglasio da je šokiran odnosom prema najboljem teniseru sveta i da smatra da je sve politički režirano.
 
"Šokiran sam celom situacijom, u proteklih 11 dana, kako se sve ovo dešava. Zaista, prosto je neverovatno da se desilo to jednom prvaku sveta, jednom od najboljih sportista u istoriji", rekao je Troicki.
 
Ocenio je da je očigledno da je sve politički namešteno.
 
"Izigran je Novak i bio je ne svojom voljom politička marioneta. Imam gorak utisak o svemu. Novak je dobio dozvolu da može da dođe da učestvuje na turniru, a onda kreću problemi čim je sleteo u Australiju. Jednostavno, to je katastrofalan tretman prvog igrača sveta", rekao je Troicki.
 
Selektora Dejvis kup reprezentacije Srbije posebno je razočarao nedostatak reakcije od igrača i teniskih organizacija.
 
"Pogotovo je razočaravajuće da se ATP i udruženja igrača ne oglašavaju sve ovo vreme, čak ni Australijan open nije stao iza svog igrača. Nisu ga podržali, to je stvarno katastrofalno po tenis i to ne mogu da podnesem, a takođe su me razočarali i mnogi igrači. Novak, nažalost, nije dobio punu podršku, tenis je pojedinačni sport i to pokazuje da nikada neće biti ujedinjeni i nikada neće podržati svog kolegu", smatra Troicki.
 
Troicki je rekao da se Ðoković nalazi u specifičnim okolnostima, ali da će iz svega izaći još jači.
 
"U nastavku sezone sada su za Novaka posebne okolnosti. Mora što pre ovo da zaboravi i da pređe preko svega na najbolji mogući način. Ovo je jedno veliko iskušenje za njega i verujem da će iz ovoga izaći još jači, kao što je uvek i izlazio iz teških situacija. Znamo kolika je veličina, koliko ima snage da iznese sve kada je najteže. Naravno, mora da pređe preko svega ovoga, da bude sa porodicom, da prođe neko vreme, da zaboravi sve ovo koliko može, a nakon toga da se fokusira na ostatak sezone i na sledeće turnire. Ja verujem da će ga ovo učiniti još jačim", zaključio je Troicki.
 
Sve najvažnije vesti o deportaciji Novaka Đokovića pratite na OVOM LINKU.
  • @Marina Popovic

    17.01.2022 12:48
    To gospođo nije tačno, Turci se nisu mešali sa lokalnim stanovništvom za vreme svoje okupacije. Mešate možda to što je deo lokalnog stanovništva prelazio u Islam.
  • Marina Popovic

    17.01.2022 11:33
    Turci su pobegli nakon 500 godina sto su rasejali spermatozoide po Balkanu i ostao je onaj stari gen: E necu sad ni kako ja ocu. Nemojte pametovati zakon je jasan i postuju ga u pravnim drzavama. U Srbiji me zove Cajo da dodjem jer sam ostala kao stranac 3 dana duze i platila sam 15.000 din. na prekrsajnom sudu kod sutkinje koja mi nije dala moje osnovno pravo, da procitam presudu nego arogantno rekla; potpisite nedam Vam, da citate ili cu sad ovu kaznu prebaciti na zatvorsku. Naravno da sam je prijavila odmah precedniku suda ali evo nas opet u Srbiji: Vrana vrani ne... Dali ste razumjeli sada o cemu pricam? E to ce ostati jos 500 godina ako ne i vise u genima. Inat, zloba, zavist i e neces bogami.
  • Rodjo

    17.01.2022 09:56
    Na
    zalost, nije dobio podrsku ni od nasih igraca,sportista gradjana...zato smo mi specificni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.