AO: Kecmanović bez četvrtfinala

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je izgubio od 20. igrača sveta Francuza Gaela Monfisa sa 5:7, 6:7, 3:6.
Kecmanović, 77. igrač sveta, izgubio je posle dva sata i 35 minuta, a plasman u osminu finala u Melburnu je njegov najbolji rezultat na nekom grend slem turniru.
Teniseri su u prvom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise. Monfis je u 10. gemu imao 40:0, ali je Kecmanović uspeo da spasi tri brejk lopte i izjednači na 5:5. 
 
Srpski teniser je u narednom gemu vodio sa 40:0, ali nije uspeo da iskoristi prednost pa je Monfis poveo sa 6:5. Francuz je posle toga oduzeo servis Kecmanoviću i poveo u meču.
Kecmanović je u trećem gemu drugog seta napravio brejk, a zatim je osvojio gem na svoj servis i poveo je sa 3:1. Monfis je vratio brejk u osmom gemu i izjednačio, a posle gema na svoj servis poveo je sa 5:4. 
 
Obojica su posle toga osvojili gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk u kome je Kecmanović vodio sa 4:2, ali je Monfis posle pet uzastopnih poena osvojio drugi set i stekao veliku prednost.
 
Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise sve do sedmog kada je Monfis oduzeo servis Kecmanoviću i poveo sa 4:3, a posle gema na svoj servis i sa 5:3. On je u narednom gemu napravio još jedan brejk, iskoristio je drugu meč loptu i plasirao se među osam najboljih u Melburnu.
  • Džoker

    23.01.2022 12:06
    Mislim da ne bi trebali izveštavati o AO, već u potpunosti ignorisati održavanje istog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).