Desetkovana Vojvodina ubedljivo pobedila Zenit

Odbojkaši Vojvodine pobedili su danas u Sankt Peterburgu ekipu Zenita sa 3:0, u utakmici četvrtog kola Grupe D Lige šampiona.
U duelu oslabljenih ekipa, Vojvodina je priredila iznenađenje i tako stigla do prve pobede u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.
Najefikasniji u srpskom timu bio je Milan Zečević sa 16 poena, a pratili su ga David Mehić sa 12 i Nemanja Čubrilo sa 10. U Zenitu je sa 18 poena najbolji bio Fjodor Voronkov.
Voša će u petom kolu Lige šampiona dočekati nemački Berlin Risajkling Volej u dvorani SPC "Vojvodina". Meč je zakazan za 9. februar od 18 sati. Preostale dve utakmice u Grupi D, Vojvodina će odigrati u Lisabonu protiv Benfike.
 
I domaći igrači i navijači bili su u čudu zbog onoga što se dešavalo na terenu.
 
Poveo je ruski predstavnik 3:2, ali nakon toga sve se okrenulo na stranu crveno-belih. Rizik na servisu, dobar blok, ali i dobra igra u svim ostalim elementima, vodili su Vošu do četiri, pet, a u jednom momentu i jedanaest poena prednosti. Igrali su puleni trenera Boškana pre svega timski, angažovano i borbeno i rutinski završili set za vođstvo od 1:0.
 
U nastavku je bilo neizvesnije, napadao je domaćin iz svih oružja, ali Vojvodina nije popuštala. Nakon vođstva voše od 16:12 dobrim servisom Zenit je stigao do izjednačenja, a onda i do vođstva. Međutim, u tim momentima crveno-beli su pokazali hrabrost i upornost.
 
Poveli su opet gosti, napravili dva, tri poena razlike, sačuvali koncentraciju i stavili tačku na ovaj period meča za neverovatnih 2:0. Nije bilo lako ni u trećem setu, ali najvažnije bilo je to što je Vojvodina imala deset igrača rešenih da pobede. Igralo se poen za poen, čak je domaćin i vodio, ali je Voša izjednačila u finišu, a na servis Nemanje Čubrila napravila razliku dovoljnu da na kraju slavi.
  • mirkec

    25.01.2022 21:37
    tooooo
    bravo majstori!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.