Obavezna vakcinacija protiv korona virusa u Formuli 1

Vozači i osobe koje učestvuju u organizaciji trka Formule 1 ove sezone moraće da budu vakcinisani protiv korona virusa, saopšteno je danas.
Prema odluci kompanije Liberti medija, koja upravlja takmičenjem, svako ko obavlja poslove u boksovima ekipa na stazi moraće da bude vakcinisan - vozači, članovi ekipa, medija, radnici u organizaciji i gosti koji prisustvuju trkama.
 
Kako je preneo BBC, ne očekuje se da ova odluka utiče na vozače, pošto se veruje da su svi vakcinisani.
Za prošlogodišnju trku u Ostinu u Teksasu, bilo je obavezno da svi budu revakcinisani.
 
BBC je naveo da je Međunarodna automobilska federacija (FIA) spremna da razmotri pojedinačna izuzeća od slučaja do slučaja, ako je pojedinac spreman na rigorozniji režim testiranja u odnosu na potpuno vakcinisane.
Oporavak od korona virusa neće biti prihvaćen kao izuzeće.
 
Odluka o obaveznoj vakcinaciji će dovesti do ublažavanja antikovid mera u Formuli 1. Učestalost testiranja biće smanjena, a u slučaju pozitivnog testa bliski kontakti će biti identifikovani na osnovu nacionalnih zahteva.
 
Sistem mehura, koji ograničava kontakte kako bi se osigurao minimalan prekid takmičenja zbog pozitivnog testa više neće biti obavezan, ali će ga FIA i dalje preporučivati.
 
Ove sezone voziće se rekordne 23 trke, a šampionat počinje 20. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.
 
Od početka pandemije četvorica vozača morala su da propuste trke zbog korona virusa - Serhio Peres, Lens Strol, Luis Hamilton i Kimi Raikonen. Van takmičenja zaraženi su bili Šarl Lekler, Lando Noris, Pjer Gasli i Nikita Mazepin.
  • ns

    02.02.2022 18:47
    Mazepin je takođe propustio jednu trku, poslednju u sezoni, zbog korone

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.