Grčka: Policija upala u klubove navijača nakon ubistva

Policija je izvršila raciju u više klubova fudbalskih navijača u Solunu u četvrtak kasno uveče, nakon napada u kojem je ubijen 19-godišnji mladić.
Pretresi su obavljeni na 13 mesta za koja se sumnja da su korišćena za organizovanje napada, a policija je postavila blokade u okolnim područjima.
 
Tokom pretresa uhapšene su dve osobe.
Alkis Kambanos iz Soluna preminuo je nakon što je izboden i teško premlaćen kasno u ponedeljak, dok su u napadu grupe mladića povređene još dve osobe, saopštila je policija.
 
Jedan 23-godišnjak je kasnije uhapšen i optužen za ubistvo i pokušaj ubistva.
To ubistvo je, u gradu u kome vlada žestoko rivalstvo lokalnih timova PAOK-a i Arisa, šokiralo zemlju i izazvalo oštru osudu političara.
 
"Kako možemo dopustiti da naše ulice, parkovi i trgovi postanu pozornica nasilja suparničkih bandi, uz ugrožavanje bezbedbost naših građana?'', napisala je grčka predsednica Katerina Sakelaropolu.
 
Klubove navijača često koriste huligani za organizovanje napada, a policija je ove nedelje zaplenila rakete i bejzbol palice.
 
Grčka se već decenijama bori protiv nasilja povezanog sa fudbalom, a organizatori liga počeli su pozivaju sudije iz drugih evropskih zemalja da sude važne utakmice kako bi pokušali da izbegnu optužbe o pristrasnosti na utakmicama.
  • Mile rent-a mozak

    04.02.2022 12:56
    Lako je njima u Grčkoj! Ovde ni 16 000 policajaca ( sa sve ekursom), ne bi uradili ništa, jer su klubovi navijača od Andrićevog venca raspoređeni u svim pravcima. Pošto im je Sloba, svojevremeno prodao kanadere, možda im prodamo i neku mašinu za giros, suvlaki...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.