ZOI: Vukićević bez plasmana u spustu, Fojc osvojio zlato

Skijaš Marko Vukićević nije uspeo da završi trku spusta, prvu disciplinu u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.
Vukićević je odustao posle pada u gornjem delu staze. 
 
On je na oštrom zaokretu nakon drugog prolaza u nešto užem delu staze izgubio kontrolu nad skijama, što je dovelo do njegovog pada.

"U jednom delu staze sam izgubio oslonac na skijama i pao sam. Dosta je danas staza brža nego prethodnih dana na treninzima i drugi takmičari su imali dosta problema, ali ja se nadam da ću sutra da odvezem bolju trku u superveleslalomu i da ostvarim bolji rezultat", rekao je Vukićević, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Pobednik olimpijskog spusta u Pekingu je Švajcarac Beat Fojc, koji je do zlata stigao vremenom 1:42,69 minuta.
 
Fojcu je ovo prva zlatna olimpijska medalja, posle srebra u superveleslalomu i bronze u spusti na Igrama 2018. godine.
 
Četvorostruki uzastopni pobednik Svetskog kupa u spustu slavio je ispred Francuza Žoana Kelera koji je zaostao za 0,10 sekundi i Austrijanca Matijasa Majera koji je bio sporiji za 0,16 sekundi.

Teme

ZOI
  • nbns

    07.02.2022 09:14
    Nije ni trebao ići.
  • happy bus

    07.02.2022 09:00
    olimpijski spust
    Samo polako, bice jos olimpijada pa ce i nas Marko stici jednom na cilj. Vazno je ucestvovati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Srbija pobedila Kipar u prijateljskom meču

Fudbaleri Srbije pobedili su večeras u gostima u Larnaki selekciju Kipra sa 1:0, u prijateljskom meču. Strelac pobedonosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić u sedmom minutu.

Đere u drugom kolu turnira u Majamiju

Laslo Đere plasirao se u drugo kolo turnira mesters serije u Majamiju, pošto je danas na startu savladao Kineza Čak Lam Vonga u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:3).