Kecmanović preko Frica do najboljeg plasmana u karijeri

Miomir Kecmanović nastavio je sa izuzetnim partijama od početka sezone i plasirao se u četvrtfinale mastersa u Majamiju.
Kecmanović je četvrtoj rundi eliminisao Tejlora Frica iz Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:6, 6:1, 6:4 i tako mu se revanširao za poraz u Indijan Velsu prošle nedelje.
Srpski teniser je napravio veliki preokret protiv Frica i ne samo da mu se osvetio za taj neuspeh, već je izjednačio svoj najbolji učinak u dva parametra.
Ponovo se našao među najboljih osam na nekom od turnira iz serije 1.000, a ovaj uspeh u Majamiju doneće mu skok najmanje na 38. poziciju na ATP rang-listi, što će mu biti najbolji plasman u karijeri.
 
Prvi deo meča obeležila je neizvesna borba i odlični servisi obojice, ali je onda Fric iznenada napravio brejk i to mu je bilo dovoljno da povede u setovima.
 
Nije Kecmanović odustajao, pošto je na startu drugog snažno uzvratio i dvaput oduzeo servis rivalu. Poveo je sa 4:0 u gemovima i tada je bilo jasno da ćemo gledati odlučujući set.
 
Žalio se Amerikanac svom treneru da je umoran, nekako je preživeo prvi maratonski gem u trećem setu u kojem je spasao četiri brejk prilike, ali već drugi nije. Kecmanović je napravio brejk i došao do kapitalne prednosti.
 
Pretio je Tejlor do kraja, imao nekoliko prilika i poluprilika, ali je srpski teniser nekako izdržao i došao do velikog trijumfa.
 
Kecmanović će se u sledećoj rundi boriti protiv Karlosa Alkarasa iz Španije, koji je nakon preokreta, eliminisao Grka Stefanosa Cicipasa.
  • Novosađanin

    30.03.2022 12:33
    Nebo se otvorilo
    Nisam neki stručnjak za tenis i ostale sportove, ali ne mogu a da ne primetim da je mnogo neočekivanih rezultata i preokreta u sportu poslednjih meseci... A svakog dana sve više kladionica u gradu...
  • Mira

    30.03.2022 09:15
    čestitka
    Bravo Miomire, sve čestitke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.