Danas žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru

Žreb za grupnu fazu Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru održaće se večeras u Dohi.
Danas žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru
Foto: Pixabay
Žreb će početi u 18 časova po srednjoevropskom vremenu, a reprezentacija Srbije je u trećem šeširu.
Osim Srbije u trećem šeširu su i Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis.
U prvom šeširu su domaćin Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugal. U drugom šeširu su Holandija, Danska, Nemačka, Meksiko, Švajcarska, SAD, Urugvaj i Hrvatska.
 
U četvrtom šeširu su Kamerun, Kanada, Ekvador, Saudijska Arabija, pobednik evropskog baraža Ukrajina/Škotska/Vels, pobednik baraža Kostarika - Novi Zeland i pobednik baraža Peru/Australija/Ujedinjeni Arapski Emirati.
 
Organizatori su saopštili da će, između ostalih, kuglice izvlačiti i čuveni srpski trener Bora Milutinović, jedini selektor koji je sa različitim reprezentacijama učestvovao na pet uzastopnih Mundijala - Meksiko (1986), Kostarika (1990), SAD (1994), Nigerija (1998) i Kina (2002).
 
U žrebanju će učestovovati i legendarni nemački fudbaler Lotar Mateus, Džej Džej Okoča iz Nigerije, Australijanac Tim Kejhil, Brazilac Kafu, kao i čuveni iranski fudbaler Ali Daei. Tu će biti i američke fudbalerke Karli Lojd i Samanta Džonson kao i nekadašnji engleski fudbaler Džermejn Dženas.
 
Svetsko prvenstvo održaće se od 21. novembra do 18. decembra u Kataru.
  • Nikola

    01.04.2022 13:45
    Kada bi neko mogao da objasni zasto su SAD u drugom sesiru? I fudbal je pun politike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.