Rubljov: Odluka Vimbldona je potpuna diskriminacija

Ruski teniser Andrej Rubljov izjavio je danas da je isključivanje ruskih i beloruskih takmičara sa turnira u Vimbldonu zbog rata u Ukrajini "potpuna diskriminacija".
Rubljov: Odluka Vimbldona je potpuna diskriminacija
Foto: Pixabay
"Razlozi koje su nam predočili su besmisleni, nisu logični. Ono što se sada dešava je apsolutna diskriminacija prema nama. To ništa neće promeniti", izjavio je osmi teniser sveta, tokom turnira u Beogradu.
Rubljov je neposredno nakon invazije Rusije na Ukrajinu, na turniru u Dubajiu na televizijskoj kameri napisao "Ne ratujte, molim vas".
"Novčana nagrada koju bi osvojili ruski i beloruski takmičari mogla je da se da u humanitarne svrhe žrtvama rata. To bi moglo da ima bar malog uticaja. To bi bila ozbiljna suma novca, i tenis bi bio jediini sport koji bi izdvojio toliki iznos, a sva slava bi pripala Vimbldonu", rekao je Rubljov.
 
U okolnostima nepravedne vojne agresije bez presedana, bilo bi neprihvatljivo da ruski režim izvlači bilo kakvu korist od učešća ruskih i beloruskih igrača, pravdao je ovim rečima Vimbldon svoju odluku.
 
Protiv odluke Vimbldona oštro su se usprotivili i ATP i WTA. ATP je odluku koju je doneo Vimbldon opisao kao "nepravednu", posebno jer se odnosi na sve turnire na travi ovog leta u Velikoj Britaniji, uključujući i Kvins i Istborn koji su pod okriljem ATP-a. WTA je izjavila da je "veoma razočarana" odlukom Vimbldona, koju smatra "ni fer ni opravdanom".
 
Najbolji teniser sveta Novak Đoković je odluku Vimbldona opisao kao "ludu", dok je izjavio da će "uvek osuđivati rat, budući i da je sam dete rata".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.

Đoković u polufinalu Monte Karla

Novak Đoković plasirao se danas u polufinale masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio Australijanca Aleksa de Minora sa 7:5, 6:4.