Đoković savladao Monfisa za plasman u osminu finala u Madridu

Novak Đoković savladao je sa 2:0 (6:3, 6:4) u setovima Francuza Gaela Monfisa i tako se plasirao u osminu finala turnira u Madridu.
Đoković savladao Monfisa za plasman u osminu finala u Madridu
Foto: FoNet
On je rutinski savladao Monfisa, čak 18. put zaredom u karijeri.
Francuski teniser nikada nije pobedio Đokovića, a neverovatna tradicija nastavila se i u Madridu,
Kiša je u velikoj meri uticala na to koliko će vremena Novak provesti u šesnaestini finala, ali i na sam tok meča. Nije bila idealna igra srpskog tenisera u prvom setu, ali je najbitnije bilo da ga je on osvojio sa 6:3.
 
Monfis nije iskoristio ukupno tri brejk lopte koje je imao u trećem i petom gemu, dok je Novak iskoristio svoju prvu, u šestom gemu, kada je došao do prednosti od 4:2.
 
Brzo je stigla i potvrda brejka, da bi u narednom servis gemu Đoković osvojio prvi set sa 6:3. Osvajanje prvog seta dodatno je doprinelo na psihološkom planu prvog reketa sveta.
 
Novak koristi prvu brejk loptu već u trećem gemu drugog seta, a potom veoma brzo i drugi put oduzima servis rivalu i stiče ubedljivu prednost od 5:2.
 
Već u narednom gemu, Novak je priveo meč kraju i upisao 18. vezanu pobedu nad Monfisom. 
 
Đoković se pobedom plasirao u osminu finala turnira u Madridu. Srpski teniser trijumfom je obezbedio i 369. nedelju na prvoj poziciji na ATP listi. 
 
Protivnik u narednom kolu biće mu bolji iz duela Šapovalov - Mari
  • S56

    04.05.2022 07:27
    Tamni vilajet
    Sada, kad god pobedi strah me je da će opet da snimi neki video.
  • Rodox

    03.05.2022 21:53
    Iskreno
    Sve, sve, ali onaj video bolje da nisam video.
  • ARMAGEDON

    03.05.2022 20:03
    SPORT A NE POLITIKA
    Ljubitelj SNSa i predsednika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Jokić u prvoj petorci NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić iz Denver nagetsa uvršten je u prvi tim NBA lige, čime je dobio još jedno individualno priznanje.