Đere poražen u drugom kolu Rima

Laslo Đere nije uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je večeras poražen od Švajcarca Stana Vavrinke sa 1:2 po setovima 6:7, 6:3, 4:6.

Đere, 58. igrač sveta, poražen je od Švajcarca, 361. na ATP listi, nakon dva sata i 48 minuta igre.

U prvom setu, oba tenisera su držala svoj servis. Viđena je samo jedna brejk lopta u čitavom setu, koju nije iskoristio Švajcarac u tećem gemu. U taj-brejku je Đere imao dve set lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi, pa je taj-brejk Vavrinka osvojio rezultatom 10:8.

U drugom setu, Vavrinka je u drugom i četvrtom gemu imao po tri brejk lopte, ali Đere je uspeo da sačuva svoj servis i brejkom u osmom gemu stigne do izjednačenja.
 
U odlučujućem setu, prvi do brejka je stigao Švajcarac u trećem gemu, da bi Đere vratio brejk u šestom gemu i izjednačio na 3:3. U desetom gemu, Vavrinka je iskoristi petu brejk, set i meč loptu i plasirao se u osminu finala.
 
U osmini finala, Švajcarac će se sastati sa Novakom Đokovićem.
  • Milana

    12.05.2022 07:21
    Koliko su nisko pali
    Ko prati tenis, i pokušava da piše o tome, zna da je Vavrinka među nekoliko najboljih na svetu, član reprezentacije CH, te je maliciozno navesti "361", a ne spomenuti ostalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.