Ruski teniseri će moći da igraju na US openu

Ruski i beloruski teniseri će moći da igraju na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD, uprkos ruskoj invaziji na Ukrajinu, saopštili su danas organizatori tog grend slem turnira.
Izvršni direktor Teniskog saveza SAD (USTA) Lu Šer rekao je danas za agenciju AP da je Savez odlučio da dozvoli ruskim i beloruskim teniserima da se takmiče pod neutralnom zastavom, kao što je to bio slučaj na drugim teniskim turnirima širom sveta, uključujući i Rolan Garos koji je završen 5. juna.
Otkako je Rusija započela napade na Ukrajinu u februaru, ruskim sportistima je onemogućeno da se takmiče u brojnim sportovima, uključujući i baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo u fudbalu.
Ruski i beloruski teniseri neće moći da učestvuju na predstojećem Vimbldonu što je odmah izazvalo reakcije teniskih udruženja, kao i nekih istaknutih igrača poput branioca titule Novaka Đokovića.
 
U maju su ATP i WTA saopštili da neće dodeliti nijedan bod na Vimbldonu ove godine.
 
US open počinje 29. avgusta u Njujorku, a titulu u muškoj konkurenciji će moći da brani ruski teniser Danil Medvedev.
  • Lakosta

    14.06.2022 23:37
    Jedino ce Djokovicu da zabrane da igra, isto kao sto su mu uzeli 2000 bodova iz Wimbledona

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).