Poljski fudbaler isključen iz reprezentacije jer je nastavio da igra u Rusiji

Poljski fudbaler Macej Ribus kritikovan je danas zbog toga što je odlučio da nastavi da igra u Rusiji i isključen je iz reprezentacije i priprema za Svetsko prvenstvo u Kataru.
Poljski fudbaler isključen iz reprezentacije jer je nastavio da igra u Rusiji
Foto: Pixabay

Ribus (32) je upravo potpisao ugovor sa Spartakom iz Moskve nakon što je pet godina nastupao za Lokomotivu iz Moskve.

Selektor reprezentacije Poljske Česlav Mihnjevič saopštio mu je danas da ga zbog klupske politike neće zvati na mečeve reprezentacije u septembru, kao i da ga neće uzeti u obzir pri sastavljanju spiska za Svetsko prvenstvo u Kataru, objavio je Poljski fudbalski savez u kratkom saopštenju za javnost.

Ribus je sa 66 nastupa u nacionalnom dresu jedan od najiskusnijih defanzivaca u reprezentaciji Poljske.
 
Nakon invazije ruske vojske na Ukrajinu 24. februara, Poljska je odbila da igra meč baraža za Svetsko prvenstvo protiv Rusije. Međunarodna fudbalska tela su od tada suspendovala Rusiju iz svih međunarodnih takmičenja.
 
Na Svetskom prvenstvu Poljska će igrati u Grupi C zajedno sa Argentinom, Saudijskom Arabijom i Meksikom.
  • Vukman

    21.06.2022 23:40
    EU slobode
    Ovo je sramotno. Kako misle da nekoga uvjere u demokratiju, ljudska prava, slobodu izbora i bla bla, kada preduzimaju cisto fasisticke metode? Ovo samo ide na ruku onom agresoru Putinu. Uzas jedan...
  • w/e

    21.06.2022 02:31
    @Zare
    Ne, to su "Evropske" vrednosti, demokratija i pre svega sloboda izbora...
  • Zare

    20.06.2022 22:31
    Je to sad nije fasizam?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.