Red Bul produžio ugovor o tehničkoj saradnji sa Hondom

Austrijski Red Bul produžio je danas ugovor o tehničkoj saradnji na razvoju motora sa Hondom do 2025. godine, saopštila je danas vodeća ekipa u šampionatu konstruktora u Formuli 1.
Red Bul produžio ugovor o tehničkoj saradnji sa Hondom
Foto: Pixabay
Honda je zvanično napustila Formulu 1 na kraju prošle sezone, ali je potom potpisala ugovor koji traje do kraja aktuelne sezone.
Tim ugovorom japanski proizvođač nastaviće da pruža tehničku pomoć u razvoju motora Red Bula i ekipe Alfa Taurija. Pogonske agregate sada proizvodi i razvija prvenstveno austrijski tim.
"Red Bul i Honda sa zadovoljstvom objavljuju da će program tehničke saradnje koji je omogućio Red Bulu da bude u vrhu ove sezone biti produžen do kraja 2025. godine", navodi se u saopštenju.
 
Prema navodima medija Red Bul trenutno pregovara sa Poršeom, kako bi nemački proizvodjač preuzeo udeo u kapitalu Red Bula i bio deo tehničke saradnje od 2026.
 
U generalnom plasman vozača posle 13 trka vodi aktuelni svetski šampion i vozač Red Bula Maks Verstapen sa 258 bodova, drugi je vozač Ferarija Šarl Lekler sa 178, dok je Serhio Peres iz Red Bula treći sa 173 boda.
 
Red Bul je vodeći u šampionatu konstruktora sa 431 bodom, drugi je Ferari sa 334, a treći Mercedes sa 304 boda. Sledeća trka Formule 1 na programu je 28. avgusta za Veliku nagradu Belgije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.