Adriana Vilagoš ponovo prvakinja sveta u bacanju koplja

Mlada srpska atletičarka Adriana Vilagoš odbranila je titulu juniorske prvakinje sveta u bacanju koplja na šampionatu u kolumbijskom Kaliju.
Vilagoš je do drugog svetskog zlata stigla novim nacionalnim rekordom i rekordom šampionata za starije juniorke - 63,52 metra.
Pored ovog sjajnog rezultata u trećoj seriji imala je još tri hica preko 60 metara.
Vicešampionka sveta postala je Valentina Barios iz Kolumbije sa 57,84 metara, dok je treće mesto zauzela atletičarka iz Urugvaja Manuela Rotundo rezultatom 55,11. 
 
Istovremeno, Bogdan Vidojković se plasirao u veliko finale trke 110 metara sa preponama, nakon što je u polufinalu ostvario rezultat 13,70, što je stotinku sporije od nacionalnog rekorda koji je istrčao u kvalifikacijama.
  • Dragana

    03.08.2022 10:01
    Bravo! Cestitke!
  • Sima

    03.08.2022 08:27
    Bravo!
    Svaka čast Adriani na vrhunskom rezultatu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.