Odbojkaši Srbije nastavili pobednički niz i protiv Tunisa

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Katovicama selekciju Tunisa sa 3:0 (29:27, 25:15, 25:17), u utakmici trećeg kola Grupe A Svetskog prvenstva.
Srbija je grupnu fazu takmičenja završila sa tri pobede, maksimalnih devet bodova i bez izgubljenog seta i sada čeka ime rivala u osmini finala.
Najefikasniji u redovima Srbije na današnjem meču bili su Uroš Kovačević sa 15 i Marko Podraščanin i Dušan Petković sa po 11 poena, dok je Srećno Lisinac meč završio sa osam poena. U timu Tunisa najbolji je bio Hamza Naga sa 12 poena.
Tunis je bolje počeo meč, poveo je sa 17:11, ali su izabranici Igora Kolakovića uspeli da u finišu seta prvo stignu do izjednačenja (24:24), a potom i da as servisom Kovačevića iskoriste treću set loptu i dobiju taj deo igre sa 29:27.
 
Srbija je loše počela i drugi set, vodio je Tunis sa 10:6, ali je sredinom tog dela igre preokrenula rezultat i na kraju ubedljivo dobila taj deo igre sa 25:15. Za razliku od prva dva seta, odbojkaši Srbije su tokom celog trećeg seta bili u prednosti i bez većih problema su ga priveli kraju i dobili sa 25:17.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.