Lekler na pol poziciji u Monci

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa prve pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Monci, pošto je bio najbrži u današnjim kvalifikacijama.
Lekler je ostvario rezultat od 1:20,161 minuta i bio je 0,145 sekundi brži od vozača Red Bula Maksa Verstapena.
Treći u kvalifikacijama bio je vozač Ferarija Karlos Sainc sa 0,268 sekundi zaostatka za timskim kolegom.
Vozač Red Bula Serhio Peres zauzeo je četvrto mesto, a peti i šesti bili su vozači Mercedesa Luis Hamilton i Džordž Rasel. Vozači Meklarena Lando Noris i Danijel Rikardo zauzeli su sedmo i osmo mesto, deveti je bio Pjer Gasli iz Alfa Taurija, a 10. Fernando Alonso iz Alpina.
 
Poredak iz kvalifikacija neće biti isti i u trci, pošto su devetorica vozača dobila kazne, ali je sigurno da će sa pol pozicije startovati Lekler, koji nije kažnjen. Između ostalih, Verstapen je kažnjen sa pet pozicija, a Sainc i Hamilton krenuće sa začelja.
 
Trka je na programu u nedelju od 15 časova u Monci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.