Pešić: Ne želim da tražim izgovore, analiziraćemo šta smo mogli bolje

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je Italija odigrala izvanrednu utakmicu.
Pešić: Ne želim da tražim izgovore, analiziraćemo šta smo mogli bolje
Foto: FoNet/AP

Srbija je sinoć poražena od Italije sa 86:94 u osmini finala Evropskog prvenstva.

"Italija je odigrala izvanredno, bili su sveži. Ne želim da tražim izgovore i govorim kakve smo sve probleme imali tokom priprema. Mnogo igrača je ispalo iz tima, imali smo povrede, bolesti, neki su se vratili, neki ne", izjavio je Pešić.

Pešić je poručio i da kada se igra na jednu utakmicu, "niko nema pravo da kaže da će sigurno pobediti".
 
"Moramo da budemo optimisti i da kvalitete pokažemo na terenu. Kada smo u dobrom fizičkom stanju, možemo sa svima da igramo. Bilo je dosta dobrih utakmica. Ne želim da tražim izgovore, analiziraćemo šta smo mogli bolje da uradimo", dodao je selektor Srbije.
 
Pešić je izjavio i da je Italija imala "dosta otvorenih šuteva" i tako "podigla samopouzdanje".
 
"Odbrana je baza za ono što se dešava u napadu. Izgubili smo strpljenje u napadu, ali nikada ne postoji samo jedan razlog za poraz. Svi smo razočarani i tužni, ovo je izvanredna grupa momaka. Zadovoljstvo mi je bilo da radim sa njima", rekao je Pešić.
  • Mrgud

    12.09.2022 10:22
    Nije nego
    Prvu petorku stavis na klupu kod +14...jokic na klupi 11 minuta...niz nelokičnih odluka koje su dovele do poraza....ja mislim da se namerni i sistemski unistava kosarka
  • Ma

    12.09.2022 10:17
    Da
    Da, igrači su promašivali otvorene šuteve i tu selektor ne može ništa, ali može da napravi racionalne izmene. Vanja Marinković da dve trojke zaredom i ovaj ga izbaci iz igre sve do poslednje četvrtine, a ubacuje Gudurića i drži ga većinu vremena iako ništa ne može da ubaci. Jokića štedi i ubacuje Milinkova koji ne može da se poveže. Druže, Jokić igra četiri utakmice nedeljno u NBA, može da igra 35 minuta kad hoće. Pri tome, italijanski selektor kipti od emocija, a naš ne traži tajmaut dok ovi sipaju trojke u pet uzastopnih napada. Baš sam očekivao više od naših momaka, mislim da me je više pogodio poraz nego njih...
  • Dragan

    12.09.2022 10:02
    Tr
    Tek kad se budu vratili Jugosloveni.Za vreme SFRJ bili maj jači,danas na nivou Tanzanije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).