Stojković: Ekipa će dati sve od sebe da na pravi način završi takmičenje u Ligi nacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da će ekipa dati sve od sebe da u predstojećim utakmicama protiv Švedske i Norveške na pravi način završi takmičenje u Ligi nacija.
"Spisak je sastavljen za dve utakmice u Ligi nacija, ne bih da govorim o SP u Kataru, pošto su ove obaveze prioritet ovog okupljanja. Korak po korak, fokus je na Švedskoj, gde je imperativ pobeda, učinićemo sve da dodjemo do nje. Neće biti lako, Švedska je dobra ekipa koja traži revanš posle poraza u Stokholmu. Na nama je da pružimo maksimum kroz dobru igru. Srbiji nikad nije bilo ništa lako, uvek smo morali da se mučimo da bismo došli do nečega, tako i sada", rekao je Stojković.
Reprezentacija Srbije okuplja se od danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi za poslednje dve utakmice u Ligi nacija, protiv Švedske u Beogradu 24. septembra i protiv Norveške u Oslu tri dana kasnije, u Ligi nacija B u Grupi 4.
"Švedska je prioritet svih prioriteta, igrači su svesni toga. Imaćemo neke sastanke da popričamo i pokušamo da uradimo sve što se budemo dogovorili. Igrači su svesni da je Liga nacija takmičarska, pokazali smo da možemo. I dalje smo u igri bez obzira što zaostajemo tri boda, na nama je da ispravimo stvari u rezultatskom smislu. Nije nikakva tragedija ni moranje ako ne budemo prvi. Učinićemo sve da dođemo do cilja i verujem da možemo. Bitno je da igrači veruju u svoj potencijal i talenat i na njima je da to pokažu na terenu", naveo je selektor.
 
On je dodao da nekih igrača nema u timu zbog povreda i suspenzija, da je Nikola Milenković u fazi oporavka i da je logično da ne bude na spisku, ali da očekuje da će se što pre vratiti na teren.
 
Na pitanje o igraču Benfike Mihailu Ristiću, Stojković je rekao da ga nije pozvao pošto je u poslednje vreme igrao samo devet minuta.
 
"U prethodnom periodu odigrao je jedan minut, a juče osam i to je devet minuta. Minutaža je razlog zašto ga nema, ali to nije ništa definitivno. On to zna i nije ništa lično. Imamo dovoljan broj igrača na krilnim pozicijama, pa je odluka logična", dodao je.
 
Zbog kazne na utakmici Srbije i Švedske prisustvovaće deca uzrasta do 14 godina, a Stojković je rekao da kazna mora da se prihvati, ali da je to šteta pošto će biti poslednja utakmica reprezentacije u Srbiji pred odlazak u Katar.
 
Svetsko prvenstvo u Kataru igraće se u novembru i decembru, a Stojković je rekao da će pripreme i uslovi biti isti za sve ekipe.
 
Na tabeli Lige nacija B u Grupi 4 Norveška je prva sa 10 bodova, Srbija ima sedam, Švedska tri boda, a Slovenija dva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.