Dragiša Binić saslušan zbog izjava o nameštanju utakmica

U Odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu obavljen je informativni razgovor sa bivšim članom IO FSS, koji je bio zadužen za regularnost takmičenja Dragišom Binićem.
Kako piše nova.rs, Binić je iskaz dao u svojstvu građanina.
 
Pozvan je na razgovor kako bi tužiocu rekao svoja saznanja o nameštanju fudbalskih utakmica, o kojima je govorio u emisiji "Sportlight" emitovanoj u petak, 9. septembra.
Tužilaštvo je formiralo predmet u ovom slučaju kako bi se proverili navodi izneti u toj emisiji, jer ukazuju na koruptivne radnje.
Binić je bio komesar za regularnost takmičenja Fudbalskog saveza Srbije, a u tom periodu je govorio o saznanju da je meč Spartaka i Radničkog iz Niša u sezoni 2017/2018 namešten.
 
Zbog tog meča je ranije osuđen glavni sudija susreta Srđan Obradović. Viđena su tada dva penala za domaćina, a jedan je bio posebno skandalozan.
 
Binić je istakao da je dobio informaciju da je utakmica nameštena (ne i odakle) i onda pozvao sve da bi sprečio nameštanje.
 
"To sam video, utakmica u Subotici. Spartak – Radnički Niš. Tu noć ja celu noć na telefonu. Objašnjavam da ne može to tako. Da sam dobio dopis, tačan rezultat, kako ide rezultat. Suspendovaće nam ligu. Uništiće nas, nemojte da radite to", rekao je Binić koji je pojasnio da je od aktera meča tražio da se drže fer-pleja, ali uzalud.
 
Naveo je i da nije uspeo da reaguje na sve prijave koje je dobio.
 
"Odem u svlačionicu, kod gosta, kod domaćina, kod sudije… Znaš koliko to njih interesuje? Oni to teraju tako. I ja dobio sam i nekih, da ne pričam koliko sam prijava dobio. I na svaku reagujem. Nisam uspeo. Dok nisam video da su svi u kombinaciji. To je tako maha uhvatilo, to je strašno“, izjavio je Binić.
  • Dete rock'n rola

    22.09.2022 19:35
    Nameštene utakmice? Kod nas? Ma 'ajte molim vas!
  • Gavril

    22.09.2022 16:17
    Ako primetiš kriminal, odmah te hapse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.