Košarkašice Srbije savladale Francusku na Svetskom prvenstvu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Sidneju Francusku sa 68:62 (24:17, 13:15, 16:14, 15:16), u utakmici poslednjeg petog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu.
Srpski tim predvodile su Ivon Anderson sa 18 poena, šest asistencija i pet skokova, Jovana Nogić sa 17 poena, pet skokova i četiri asistencije i Tina Krajišnik sa 12 poena i 13 skokova.
U ekipi Francuske Aleksija Šateru bila je najefikasnija sa 16 poena, Gabi Vilijams postigla je 12, a Marin Fatu 11 poena.
Srbija se plasirala u četvrtfinale, a grupnu fazu završila je sa tri pobede i dva poraza, koliko ima i Francuska.
 
Nakon poslednje današnje utakmice u grupi između Australije i Japana biće poznat konačan poredak u grupi, a zatim će biti održan žreb parova četvrtfinala u kome će po dve prvoplasirane ekipe biti žrebane sa po dve trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe.
 
Iz Grupe A u četvrtfinale su se plasirale selekcije SAD, Kine, Belgije i Portorika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.

Đoković bez finala u Monte Karlu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 10. igrača sveta, Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 4:6, 6:1, 4:6.