Odbojkašice Srbije svetske šampionke

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je večeras titulu svetskog šampiona.

Reprezentacija je u finalu Svetskog prvenstva u Apeldornu pobedila Brazil sa 3:0 u setovima (26:24, 25:22, 25:17).
 

Srbiju je predvodila Tijana Bošković sa 24 poena. Jovana Stevanović pobedi je doprinela sa 11 poena, Bjanka Buša sa osam, a Mina Popović i Sara Lozo sa po sedam poena.
 

U ekipi Brazila najefikasnije su bile Gabi, Loren Heraldo i Karolina Ana Da Silva sa po devet poena.
 
Brazil je bolje počeo i od početka je vodio, ali je Srbija predvodjena Tijanom Bošković preokrenula na 11:10. Dobrom igrom u bloku Srbija je povela sa 16:14 i posle toga uglavnom je bila u vodjstvu od jednog poena. Brazil je dobro igrao u polju, ali je srpski tim bio dobar u napadu i ponovo u bloku predvodjen Bojanom Drčom poveo sa 24:22.
 
Srbija nije iskoristila dve vezane set lopte, ali je Bošković donela treću koju je njena ekipa iskoristila kada su Brazilke loptu poslale u aut.
 
I u drugom setu Brazil je od početka vodio, a srpski tim je jurio zaostatak od dva poena, što mu je uspelo posle poena Bošković na 12:12. Brazil je posle toga vezao tri poena, ali je Srbija uzvratila i serijom 7:0 predvodjena Bošković, ali i dobrim servisima Jovane Stevanović, uspela da preokrene na 20:16.
 
Brazil je posle toga uspeo da izjednači na 22:22, ali je posle toga srpski tim popravio igru i iskoristio prvu set loptu dobrim blokom Stevanović.
 
Posle početnog vodjstva Brazila, srpski tim preuzeo je igru u trećem setu i blokom Stevanović otišao na 6:3. Posle dobre igre prednost je rasla, a as servisom Mine Popović i poenima Bošković Srbija je povela sa 16:8.
 
Srbija je dobro igrala u bloku i polju posle čega je povela sa 18:10, prednost je ubedljivom igrom sačuvala do kraja i osvojila drugu uzastopnu titulu svetskog prvaka.
 
Srpski tim je ostvario svih 12 pobeda na turniru.
 
Bronzanu medalju osvojila je Italija pobedom protiv selekcije SAD od 3:0 u setovima (25:20, 25:15, 27:25).
  • Andrija Šrek

    16.10.2022 15:55
    ??
    A da mi neko objasni u čemu je forica da srebrna i bronzana ekipa ne prisustvuju proglašenju svetskih prvakinja i intoniranju himne?! (kakva god da je)
  • Alane Oprosti

    16.10.2022 11:22
    Bravo za dame
    Jedino mi je žao što se u finalu nismo sastali sa Italijom, da se na suprotnim stranama nađu muž i žena. :-) Santarelli- De Gennaro.
  • Rile

    16.10.2022 09:26
    Devojke svaka čast.Gledao sam svaku vašu utakmicu,na žalost ne na nacionalnim frekvencijama nego na belosvetskim SK1, SKHD ali kada ste igrale FINALE seti se naci frekv.da vas prenosi.Sada ste ponos Srbije,i JESTE. Nadam se da će i tretman za fudbalere biti jednak. Još jednom čestitke!!!!!!!!!! i HVAAAAAALA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.